După respingerea solicitării Ministerului Justiției de a ridica imunitatea deputatului PSD Vlad Cosma, urmărit de DNA pentru trafic de influență, PNL a ținut astăzi să precizeze, printr-un comunicat de presă, că grupul deputaților liberali au votat în unanimitate pentru încuviințarea acestei cereri.

Deputatul PSD, Vlad Cosma, fiul președintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, este acuzat împreună cu tatăl său de trafic de influență. Procurorii DNA susțin că cei doi ar fi cerut și primit 1 milion de euro de la reprezentanții unor societăți comerciale, în perioada 2012-2013.

Comisia Jurudică ce a refuzat astăzi demersul intentat de DNA este format de PSD și UNPR (11 membri), PNL (6 membri), PC (2 membri), PPDD (3 membri), PDL (2 membri), UDMR (un singur membru) și minorități (un membru).  Cererea a picat cu 14 voturi împotrivă, șapte pentru, două abțineri și trei voturi anulate. Liberalii au fost singurii care au votat la vedere, restul deputaților apelând la votul secret.

După încheierea ședinței, grupul Parlamentar al Partidului Național Liberal a trimis un comunicat de presă prin care specifică faptul că PNL nu dorește să obstrucționeze actul justiției:

„La lucrările Comisiei juridice au participat toţi deputaţii liberali care prin votul lor pozitiv au dovedit, încă odată, că nu obstrucţionează actul de justiţie, dând un semnal clar că politicul nu trebuie să interfereze în treburile puterii judecătoreşti. Deputaţii liberali sunt consecvenţi şi de această dată cu poziţia exprimată în alte cazuri similare, convinşi fiind că este de datoria Parlamentului să ia o decizie rapidă şi transparentă în astfel de situaţii. Ca urmare, parlamentarii liberali îşi vor menţine votul exprimat în favoarea cererii de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Vlad Cosma şi în plenul Camerei Deputaţilor. În opinia liberalilor acceptarea acestui demers ar fi pus  capăt unui subiect care a adus mari prejudicii de imagine Parlamentului.Partidul Naţional Liberal va depune toate eforturile parlamentare şi politice pentru ca proiectul legislativ privind amnistierea şi graţierea să fie respins.” se arată în comunicat.

Sursa foto: stiri.ph

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.