Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

ACL a depus astăzi moţiunea simplă ”Ministerul M.T.O. – Minciună, Taxare, Oprirea economiei”

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Moțiunea simplă depusă astăzi de către Grupurile parlamentare ale PNL şi PDL vizează politica Ministerului de Finanţe, fiind un semnal de alarmă în privinţa direcţiei economice greşite spre care se îndreaptă România, spre un dezastru economic şi bugetar. Parlamentarii Partidului Democrat Liberal şi cei ai Partidului Naţional Liberal au condamnat lipsa de performanţă economică şi de orice fel de coerenţă şi de predictibilitate a politicilor bugetare şi fiscale ale Guvernului Ponta afirmând că sunt necesare măsuri pe termen lung care să depăşească bătălia politică şi interesele politice electorale punctuale.

În cadrul conferinţei, deputatul PNL Eugen Nicolăescu a menţionat faptul că moţiunea simplă are în vedere trei direcţii majore. În primul rând, lipsa de performanţă economică și de orice fel de coerenţă şi de predictibilitate a politicilor bugetare şi fiscale, în al doilea rând, arată faptul că responsabilitatea revine ministrului Finanţelor, întrucât a ignorat toate semnalele venite din societate, toate avertismentele cu privire la consecinţele negative ale măsurilor luate de Guvern, dar a ignorat și propunerile constructive ale opoziţiei. O a treia menţiune importantă se referă la faptul că finanţele României au ajuns pe mâna unei persoane nepotrivite pentru răspunderea unei asemenea funcţii, depășită total de complexitatea problemelor din zona domeniul finanţelor și lipsită de înţelegere și viziune.

”Anul 2014 este pe cale să devină anul eșecului economic pentru România din cauza politicii de supraimpozitare şi de tăiere de investiţii aplicată de Ministerul Finanţelor Publice. Potrivit datelor Eurostat, România a intrat în recesiune tehnică, având două trimestre consecutive de scădere a Produsului Intern Brut şi cea mai mare scădere economică dintre ţările Uniunii Europene în al doilea trimestru din 2014, de 1% din PIB”, a precizat deputatul PNL. ”Deputatii ACL au depus această moţiune deoarece consideră că principalul vinovat al intrării României în recesiune este Guvernul Ponta, iar acest lucru este confirmat de analiştii economici, reprezentanţii mediului de afaceri, creditorii internaţionali”, a menţionat deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu.

Prin moţiunea depusă, Grupurile parlamentare ale PNL şi PDL solicită ministrului Finanţelor Publice să prezinte: politicile fiscale pe care Guvernul le va implementa pentru oprirea declinului economic, ieşirea din recesiune şi relansarea creşterii economice; calendarul revizuirii şi rescrierii Codului fiscal, a altor inițiative legislative din domeniu, cu respectarea prevederilor legale de transparenţă şi de consultare a factorilor implicaţi, care să ușureze povara fiscală a întreprinzătorilor; măsurile instituţionale şi administrativ-organizatorice pe care le are în vedere în scopul îmbunătăţirii colectării veniturilor la buget; politicile guvernamentale privind crearea de noi locuri de muncă şi de stimulare reală a mediului de afaceri; măsurile pe care le va întreprinde pentru corelarea prevederilor din bugetul de stat cu absorbţia mult mai bună a fondurilor europene, o cale sigură și ieftină de a investi în economie.

”Un răspuns sincer şi argumentat din partea ministrului Finanţelor Publice, însoţit de soluţii viabile la cauzele recesiunii poate da o şansă economiei româneşti. În caz contrar, ar fi bine ca doamna ministru Petrescu să renunţe de bunăvoie la încrederea acordată de Parlament şi să-şi caute alt loc de muncă, creat ca urmare a măsurilor aplicate de domnia sa”, a mai subliniat în cadrul conferinţei deputatul Eugen Nicolăescu. De asemenea, deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu a susţinut faptul că politica de supra-impozitare şi de tăiere a investiţiilor reprezintă cauza principală a intrării României în recesiune, iar datele INS reflectă acest lucru: tăierea investiţiilor publice şi scăderea investiţiilor în economie cu 9,1% în primul semestru din 2014 au dus la declinul activităţii din domeniul construcţiilor cu 10%, influenţând în mod dezastruos situaţia locurilor de muncă în sectorul privat. ”Cerem lui Victor Ponta şi ministrului de Finanţe responsabilitate în utilizarea banului public, transparenţă în utilizarea acestuia şi oprirea scurgerii banilor publici în buzunarele clientelei PSD. Doamna ministru al Finanţelor ar trebui să vină în faţa Parlamentului să spună dacă vrea să renunţe la această politică dezastruoasă pentru mediul de afaceri şi pentru români sau vrea să continue cu această politică. În cazul în care vrea să continue cu această politică ar trebui să-şi dea demisia sau să plece”, a mai adăugat deputatul PDL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare