Sancţiuni peste sancţiuni în Timişoara. Amenzi pentru graffiti, afişe şi cărţi

0
616

Poliţiştii locali care îşi derulau meseria în Piaţa Victoriei au surprins un individ în timp ce scria cu un spray pe peretele unei farmacii. Conform surselor, băiatul din Oradea inscripţionase literele „eak crew”, numele unei trupe de dans. Acesta a fost sanctionat cu o amendă în valoare de 200 de lei pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Într-o altă zonă a oraşului, mai precis Calea Martirilor, oamenii legii Serviciului Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal au sancţionat SC Body Scream Style SRL, în calitate de organizator, pentru lipirea afişelor în locuri neautorizate pentru concertul “Cât de departe” – susţinut de trupa Holograf. Amendă s-a ridicat la suma de 1000 de lei. Măsuri similare vor fi aplicate tuturor persoanelor fizice sau juridice care nu respectă reglementările legale în domeniul publicităţii.

Faptele bune nu se termină aici deoarece ochiul legii este mereu holbat. Un domn a fost depistat în timp ce comercializa în faţa Spitalului Judeţean reviste, cărţi, ziare şi CD-uri. Poliţiştii au decis pedepsirea acestuia cu o amendă în valoare de 20.000 de lei precum şi confiscarea mărfii. Drept mulţumire, respectuosul domn le-a „urat de dulce” oamenilor legii, care simţindu-şi demintatea lezată, i-au mai dat o amendă de 1.000 de lei. Capul ridcat sabia ţi-l taie iar gura mare risca să fie închisă simplu şi rapid.

 

Spune-ţi opinia civilizat!