Transfer aeroport
2 C
Timișoara
25-feb.- 2020
Transfer aeroport

Uşoară apreciere în faţa euro pentru moneda naţională

ATENTIE, timisoreni! Se monteaza si se testeaza noile SIRENE!

Primăria Timișoara a anunțat că începe montarea noilor sirene care vor ajuta la completarea și reconfigurarea...

Nesimtire! Si-a parcat masina in fata usii unui chiosc din Piata 700, in care erau doua persoane

Polițiștii locali din Timișoara se confruntă cu tot mai mulți șoferi nesimțiți, iar oamenii legii sunt...
Voceahttps://www.voceatimisului.ro/
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

Aceeaşi evoluţie ar trebui să se înregistreze şi marţi, chiar dacă majoritatea analiştilor anticipează o scădere a dobânzii de politică monetară a Bancii Naţionale a României de la 4,25% la 4% pe an. O astfel de măsură a fost deja prinsă în curs de către participanţii din piaţa valutară, după ce oficialii B.N.R. au reiterat, încă de acum câteva luni, dorinţa lor de a reduce dobânda-cheie pentru a stimula creşterea creditării, implicit a economiei.

Cursul euro a coborât uşor, de la 4,4382 la 4,4335 lei, mai jos cu 1,5 bani faţă de începutul săptămânii trecute. Piaţa s-a deschis în creştere, la 4,4470 – 4,45 lei, mai sus cu peste jumătate de ban faţă de închiderea de vineri, tendinţă datorată scăderii euro faţă de dolar. Treptat cotaţiile au început să scadă, monedele din regiune având o evoluţie asemănătoare, astfel că la ora 14:00 cotaţiile erau de 4,4370 – 4,44 lei.

Monedele din regiune se apreciau mai mult, recuperând terenul pierdut vinerea trecută în faţa euro. Cea poloneză se întărea 4,175 – 4,20 zloţi iar cea maghiară la 295,4 – 297,7 forinţi.

Perechea euro/dolar scădea luni dimineaţă la 1,3442 dolari, cotaţie care nu a mai fost atinsă de la jumătatea lui septembrie. Deprecierea euro este consecinţa înmulţirii analizelor care prevăd că joia aceasta BCE va recurge la relaxarea politicii sale monetare, prin reducerea dobânzii de refinanţare de la minimul istoric de 0,5 la 0,25%. Această măsură ar trebui să asigure revigorarea economiei din zona euro, unde inflaţia a scăzut neaşteptat în octombrie la 0,7%, cel mai redus nivel de după noiembrie 2009, iar şomajul a atins în septembrie nivelul record de 12,2%.

Deprecierea euro, care conform celor de la BNP Paribas ar putea încheia anul la 1,32 dolari, este o măsură des solicitată de oficialii europeni, în special cei francezi, care doresc să stimuleze exporturile care au avut de suferit de pe urma „euro tare”.

În piaţa la termen de la Sibiu, euro se tranzacţiona pentru decembrie la 1,3495 – 1,3518 iar pentru martie la 1,3510 dolari, în timp ce uncia de aur urca la 1.314 – 1.319 dolari.

- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,696FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI

TIMISUL DE IERI-CETATEA TIMISOAREI LA GRANITA DINTRE SECOLELE XVI-XVII-

Stampă privind asediul cetăţii Timisoara de către armata principelui Transilvaniei Sigismund Bathory din 1596. Autorul Johan Sibmacher Data si locul întocmirii...