Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieSDM acuză că nu primește destul bani încât să curețe toaletele publice....

SDM acuză că nu primește destul bani încât să curețe toaletele publice. Anunțul primarului Robu

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Imaginile cu toaletele din Timişoara, care fie sunt insalubre, fie sunt închise, au devenit virale pe internet, zilele trecute. Deşi va fi Capitală Culturală Europeană în 2021, Timişoara încă nu dispune de toalete civilizate care să poată deservi zona centrală. Cu toate acestea, de la bugetul local se achită lunar peste 60.000 de lei pentru curăţarea toaletelor publice. Conform anunţului făcut de primarul Nicolae Robu astăzi, WC-urile publice situate în zona fostului Acvariu din Piaţa Victoriei vor fi repuse în funcţiune.

„Ieri am fost informat că SDM lucrează după un program pe care nu l-am putut înţelege, până la ora 17 şi nu e SDM de vină. Din păcate, s-au schimbat regulile în relaţia cu SDM printr-o hotărâre de consiliu local. Acum vă daţi seama că eu nu mă pot ocupa personal de toate detaliile şi să văd cum se face gestionarea toaletelor de către SDM sau de către altcineva. Dar am avut sesizări, am avut o discuţie ieri cu directorul SDM şi am înţeles că nu ei sunt de vină că se întâmplă aşa. Am cerut să se pregătească de urgenţă un proiect de consiliu local prin care să se schimbe contractul cu SDM astfel încât să putem avea toatelele deschise până la miezul nopţii în toată zona centrală şi toaleta din Piaţa Unirii care e una foarte civilizată, dar e mai mult închisă. Lumea nici nu are în minte că acolo avem din nou toaletă şi toaleta din Parcul Central sau cea din Parecul Rozelor şi peste tot unde avem în zona centrală toalete, ca să nu mai fac enumerări. Orarul are în spate personalul de deservire, SDM nu poate să plătească în baza contractului actual suficient personal ca să fie deschise toaletele până la miezul nopţii. Contractul este făcut prost pentru că el aprobă un număr de persoane, dar nu e treaba primăriei câte persoane foloseşte SDM pentru curăţarea toaletelor. Primăria trebuie să plătească un serviciu”, a declarat Robu, astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Posta Romana linisteste pensionarii: Pensiile vin intre 10 si 20 ianuarie 2020

Compania Naţională Poşta Română informează că, în această lună, distribuirea pensiilor se va decala....

FOTO Pedepsiti dupa infrangere! Rugbistii de la Timisoara Saracens, scosi la curatenie

Componenții echipei de rugby Timișoara Saracens, alături de antrenorul Sosene Anesi, au fost pedepsiți...

Actiune de ecologizare a judetului Timis de Ziua Internationala a Curateniei. Vino si tu!

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș organizează, împreună cu Direcția Silvică Timiș și...