Schimbare IMPORTANTĂ privind circulaţia prin giratoriul de la Mărăşti. Cine va fi afectat

0
1364
Sensul giratoriu din Mărăşti

Primăria Timişoara a anunţat recent că are în plan să reconfigureze sensul giratoriu de la Mărăşti. Practic, prin amenajarea unei noi benzi de circulaţie, municipalitatea speră să reuşească să decongestioneze traficul din zonă.

Însă, până la începerea efectivă a lucrărilor mai este nevoie de mai multe avize, astfel că deocamdată întregul plan rămâne pe hârtie. O primă schimbare în geometria zonei va fi operată la finele săptămânii.

„Vom desfiinţa temporar începând de vineri trecerea de pietoni din Piaţa Mărăşti colţ cu Oituz, pentru a face pregătirile în vederea lucrărilor de lărgire a sensului giratoriu de la Mărăşti. Cum se iese din sensul giratoriu înspre Punctele Cardinale, acea trecere de pietoni. O să se pună semne şi o să punem la început şi poliţişti, ca să evităm accidentele şi pietonii vor trebuie să circule pe partea cealaltă dinspre Spitalul Municipal şi apoi prin faţa Cazarmei U. Nu avem avize, dar se apucă RATT să îşi mute nişte stâlpi, nu ştiu exact în detaliu ce se face. Nu demarează amenajarea propriu-zisă, dar anumite lucruri pe care le poate face RATT ca intervenţie se fac. Nu ştim, dacă vom constata că nu e o problemă pentru pietoni, o vom lăsa aşa. Categoric, desfiinţarea ei va îmbunătăţi traficul auto, asta în mod categoric pentru că orice şofer ştie că acolo trec pietonii unul câte unul şi nu ştie câţi pietoni reuşesc să iasă dinspre sensul de la Mărăşti înspre Punctele Cardinale şi să nu se oprească la acea trecere de pietoni. Vom lua decizia potrivită după ce vom vedea ce se întâmplă”, a declarat primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Spune-ţi opinia civilizat!