AcasăStiriSocialSe lasă cu amenzi de 40.000 de lei! De când începe Poliția...

Se lasă cu amenzi de 40.000 de lei! De când începe Poliția Locală controalele privind disciplina în construcții

Amenzi usturătoare – de asta vor avea parte proprietarii de imobile care fac lucrări de reparații și nu respectă legislația din domeniu.

Legea 50/1991 care reglementează modul în care se fac lucrările din domeniul construcțiilor a fost modificată prin Ordonanța Guvernului nr. 100/15.12.2016, în baza căreia sancțiunile prevăzute pentru diverse abateri au crescut.

„Printre modificările care intră în competența Poliției Locale se află cea referitoare la majorarea cuantumului sancțiunii minime în cazul împiedicării ori sustragerii de la efectuarea controlului, prin interzicerea accesului organelor de control abilitate sau prin neprezentarea documentelor și a actelor solicitate, de la 3000 de lei, cum era înainte de modificare, la 5000 de lei. Valoarea maximă rămâne de 10.000 lei. De asemenea, un articol nou introdus este cel referitor la neefectuarea recepției la terminarea lucrărilor de construcții în condițiile prevăzute de art. 37 din Legea 50/1991, care se sancționează cu amendă de la 2000 la 40.000 de lei, în raport cu clasa de importanță a construcției și cu valoarea investiției”, a anunțat Poliția Locală Timișoara.

În perioada următoare agenții din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal vor face verificări pe teren pentru a vedea dacă legislația este respectată.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente