Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Seară Mozart cu două violoniste, la Sala Capitol

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Sala Capitol din cadrul Filarmonicii Banatul va fi gazda unui concert simfonic, ce va avea loc pe data de 7 martie, începând cu orele 19:00. Protagonistele Cristina Anghelescu şi fiica ei, Ioana Cristina Goicea îşi vor demonstra măiestria acestor concerte şi arta lor interpretativă.

Începutul va încânta auzul cu „Concertul pentru vioară şi orchestră nr.4 în re major K.V. 218.”, supranumit şi „Militarul”. Acesta debutează cu o formulă ritmică, o deschidere solemnă, aidoma sunetelor de trompetă.

Cea de-a doua parte va fi compusă din „Concertul pentru vioară şi orchestră nr.5 în la major K.V. 219”, o creaţie clasică, încadrată într-o arie apropiată de romantism. Aceasta reprezintă momentul de vârf al lui Mozart, care pe atunci era un tânăr de doar 20 de ani. Un prim exemplu de inovaţie plină de curaj este felul în care, după expoziţia orchestrală, Allegro aperto, Mozart opreşte această mişcare introducând vioara solistă printr-un Adagio, o mişcare lentă ce durează şase măsuri. După această intervenţie melancolică, vioara solo izbucneşte cu multă strălucire deschizând forma de sonată.

Ultima compoziţie din celebra Trilogie Finală, a lui Wolfgang Amadeus Mozart,  „Simfonia nr. 41 Jupiter în do major” va închide evenimentul.  Numele cu rezonanţă mitologică a fost dat de impresarul muzicianului. Această ultimă simfonie, un impunător monument, este o muzică senină, maiestuoasă, însăşi tonalitatea aleasă dezvăluind intenţia de stabilitate, echilibru şi grandoare.

Preţul biletelor variază între 10 şi 30 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Ovidiu Andriș, fondatorul Tribului Artistic, numit manager interimar al Filarmonicii Banatul

Ovidiu Andriș, fondatorul și președintele Trib’Art (Tribul Artistic), asociație din Timișoara ce derulează proiecte...

Corul Filarmonicii Banatul, concert gratuit de colinde la Muzeul de Arta

Muzeul de Artă Timișoara și Filarmonica Banatul Timișoara, în parteneriat cu Asociația Timișoara 2021...

Stand-up comedy cu Dan Badea, la Timisoara: ”amUmor”

Data de 19 octombrie 2019 aduce un nou spectacol de stand-up comedy pe o...