Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Festivalul National de Folclor ”Traditii la romani”, pe 16 si 17 octombrie, la Timisoara

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
câțiva nori
-2.3 ° C
-0.9 °
-2.8 °
89 %
3.1kmh
12 %
joi
8 °
vin
18 °
sâm
16 °
Dum
6 °
lun
-0 °

Mari voci ale folclorului românesc, între care Dinu Iancu Sălăjanu, Carmen Popovici Dumbravă, Tinu Vereșezan, Dumitru Teleagă, Stana Stepanescu. Ansambluri renumite, Junii Sibiului, Ansamblul ”Timișul” și Orchestra Fraților Advahov din Republica Moldova, coregrafii spectaculoase. Toate acestea se vor regăsi la ediția a VI-a a Festivalului Național de Folclor ”Tradiții la români”, organizată de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș în 16 și 17 octombrie, de la ora 18:30, în sala Capitol a Filarmonicii din Timișoara.

Timișoara devine, timp de două zile epicentrul folclorului românesc. Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, în parteneriat cu Mitropolia Banatului, Arhiepiscopia Timișoarei, în foaierul Sălii Capitol de la etajul I, pe data de 16 octombrie, de la ora 17:30, va avea loc vernisajul expoziției ”Satul bănățean, vatră de credință românească”.

Astfel, miercuri, 16 octombrie Ansamblul Profesionist ”Banatul” deschide prima zi a festivalului împreună cu soliștii Dinu Iancu Sălăjanu, Carmen Popovici Dumbravă, Tinu Vereșezan, Dumitru Teleagă, Stana Stepanescu. Un moment distinct al evenimentului va fi recitalul în premieră susținut de Liliana Laichici, Vest Music și Ansamblul Profesionist ”Banatul”, care lansează astfel un inedit proiect muzical, un dialog muzical care prezintă tradiția într-un context internațional. Orchestra Ansamblului Profesionist ”Banatul”, coordonată de dirijorul Sebastian Roșca, a pregătit o suită de orchestră care pune în valoare tehnica și pasiunea interpreților, iar corpul de balet, coordonat de maeștrii coregrafi Brândușa și Nicolae Stănescu, aduce pe scena sălii Capitol din Timișoara dansuri din zona Banatului.

A doua zi, pe 17 octombrie, Ansamblul ”Junii Sibiului”, Ansamblul ”Timișul” și Orchestra Fraților Advahov din Republica Moldova încheie ultima zi a Festivalului Național de Folclor ”Tradiții la români”, ediția a VI-a. Orchestra Fraților Advahov din Chișinău reprezintă un nume consacrat în domeniul folclorului. Provenind dintr-o familie de lăutari cei doi frați Vasile și Vitalie Advahov au fost predestinați unui viitor strălucit în domeniul muzicii, ”noi de mici copii am crescut cu muzica și vorba românească” declară Vitalie, iar Vasile mărturisește că: ”ne-am trezit cu vioara și acordeonul în mâini”. Melodii cunoscute cum ar fi: ”Hangul”, ”Hora mare” sau ”Jocul moldovenilor” vor aduce în sala Capitol din Timișoara tradițiile Moldovei în interpretarea plină de talent a fraților Advahov.

”Ne-am dorit ca această ediție a Festivalului Național de Folclor «Tradiții la români» să aducă ceva nou publicului timișorean iar programul a fost conceput în așa fel încât să îmbine tradițiile cu interpretări inovatoare care să fie pe măsura dorințelor unui public cât mai numeros”, subliniază Liliana Laichici, managerul CCAJT. Evenimentul va fi prezentat de îndrăgita cântăreață de muzică populară Felicia Stoian.

Invitațiile se găsesc începând cu data de 8 octombrie 2019, ora 10:00, la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, de pe strada E. Ungureanu, nr.1 din Timișoara.

Festivalul este finanțat de Consiliul Județean Timiș.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare