AcasăStiriSocialVirgil Ianţu despre albumul solo: "Am ţinut neapărat ca acest lucru să...

Virgil Ianţu despre albumul solo: „Am ţinut neapărat ca acest lucru să se întâmple la Timişoara, sunt foarte legat de acest oraş”

După aproape 14 ani de televiziune, timişoreanul revine pe scenă cu un nou proiect muzical intitulat „Ieri şi Azi” , ce îl surprinde pentru prima dată în postura de solist. Acesta va fi acompaniat de un grup format din cei mai buni instrumentişti din ţară, Bucharest Jazz Orchestra. Artistul a ales oraşul de pe Bega fiind oraşul său natal, unde şi-a petrecut primii 18 ani din viaţă, ” Am ţinut cu tot dinadinsul ca acest lucru să se întâmple la Timişoara pentru că aici m-am format muzical, aici am crescut şi sunt foarte legat de acest oraş”, a afirmat acesta, în cadrul conferinţei de presă.
În ceea ce priveşte albumul, acesta conţine doar zece piese, însă concertele vor avea un repertoriu mult mai bogat şi diversificat, ce îmbină armonios stilul românesc cu elementele genului swing. „Selecţia pieselor este subiectivă, am făcut-o eu şi nu este definitivă , a fost un prim pas pentru că e foarte greu să acoperi un repertoriu românesc. N-ai cum în 100 de albume, am realizat după că, cu fiecare dintre cei amintiţi în album am avut o legătură. A fost o constatare ulterioară.”

Conceptul albumului este unul cu care Virgil Ianţu jonglează de mai bine de trei ani, iar vârsta şi experienţa acumulată au conturat decorul ideal pentru lansarea unui material solo. „Este o idee mai veche de-a mea de a readuce în prim-plan muzica românească în care cred. Am încercat să fac asta alături de George Natsis şi muzicienii cu care am colaborat. Dorim să reîmprospătăm muzica românească într-o altă manieră.”

Albumul în sine conţine o singură piesă compusă de artist în ultima perioadă, restul fiind hituri cunoscute, atât vechi, cât şi noi, abordate sub diferite forme. Materialul va fi lansat, în premieră, pe data de 1 martie, în cadrul Sălii Capitol. Următoarele concerte se vor derula de-a lungul lunii martie, oraşele vizate fiind Bacău, Iaşi, Braşov, Cluj şi Sibiu.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
188CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente