Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăAdrian Diaconu: Consilierii locali PP-DD nu sunt ahtiați după funcții

Adrian Diaconu: Consilierii locali PP-DD nu sunt ahtiați după funcții

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Adrian Diaconu a declarat că PP-DD a devenit interesat de consiliile județene și de cele locale, în ideea constituirii unei majorități, dar să fie înțeles că ei nu sunt ahtiați după funcții. Deputatul din Partidul Poporului a explicat că de fiecare dată când o va cere interesul cetățenilor, ei vor înclina balanța în consilii. În acest sens a oferit exemplu schimbarea viceprimarului de la Giarmata. Diaconu consideră că Florin Farkaș, cel care l-a înlocuit pe liberalul Ion Carabulea, va fi un viceprimar mai bun, care în plus va asigura si o majoritate linistitoare în cadrul consiliului local.

„Spun că în firescul lucrurilor ar fi trebuit ca un primar care dorește să poată guverna prin intermediul consiliului local destinele unei primării să înțeleagă că doar cu 5 consilieri locali nu poate conduce un consiliu local din 15 consilieri. Nu-i înțeleg de ce se cramponează de persoane și nu înțeleg de ce nu a inițiat dialoguri cu toate formațiunile politice. Dacă avea alte variante se putea discuta, ideea este că prin această tergiversare, prin această punere de trei ori pe ordinea de zi a votării înlocuirii viceprimarului și numirii unui alt viceprimar a făcut pe de-o parte să piardă timp, dar pe de altă parte, garantat, să creeze animozități, ostilități între formațiunile politice de acolo. Am înțeles că această tensiune este întreţinută artificial de ceva șefuleţ care, din dorința de a deveni vizibil sau plăcut vom ajunge să ostilizăm colaborări și la nivel județean”.

Diaconu a încheiat prin a declara că dorește să crească lideri locali în poziția de viitori lideri, dar dacă se v-a continua cu șicanarea va fi nevoit să intervină în mod direct.

„Doresc să îmi cresc lideri locali, doresc să sprijin acei consilieri care au potențial să devină următorii lideri locali, dar dacă se continuă cu asemeanea șicane, cu asemenea pietricele băgate în pantofi, nu vă de ce la rândul meu să nu mă fac simțit ca și competitor, ca și luptător între forțele politice de aici și să nu îmi arăt mușchii, cum se zice, dacă aceste neînțelegeri ale realităților politice vor continua. Sunt sigur că Florin Farkaș va fi un viceprimar mult mai bun decât a fost cel de dinaintea lui iar locuitorii din Giarmata vor constata că tot ce s-a făcut a fost spre binele lor, vor avea un gospodar mai bun. Să sperăm că funcția nu îi va fi golită de atribuții, sunt sigur că acest lucru se va face tot prin hotărâre de consiliu local și vor avea grijă să nu cedeze din prerogativele pe care le-a avut până acum actualul viceprimar”. 

[responsive_youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare