Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePrimăria vrea să cheltuie peste 800.000 de euro pentru un bloc de...

Primăria vrea să cheltuie peste 800.000 de euro pentru un bloc de garsoniere. Vezi cine va locui în el!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primăria Timișoara este gata să achiziționeze un bloc de locuințe în Zona Lipovei, bloc care după ce va fi renovat va fi pus la dispoziția tinerilor care au cel puțin studii medii și sunt legați de Timișoara. Blocul aparține unei firme din Caransebeș dar eventuala tranzacție este intermediată de o societate comercială din Reșița. Potrivit viceprimarului Traian Stoia, proprietarii ar fi cerut aproximativ 10.000 de euro pe apartament, suma totală ajungând undeva la 725.000 de euro. Pe lângă prețul cerut, primăria ar trebui însă  să mai intervină cu reparații, deoarece sistemul electric și cel sanitar trebuie înlocuit. Stoia aproximează că asta ar mai adăuga încă 2.000 euro per apartament/garsonieră, deci în jur de 120.000 de euro. Astfel, costurile totale s-ar ridica la aproximativ 850.000 de euro.

„Sunt 60 de garsoniere și 5 apartamente, la fiecare nivel fiind câte un apartament cu două camere. Urmează să negociem cu cei care se ocupă devânzarea imobilului, e o firmă din Reșița.  S-ar putea ca mâine să facem o deplasare până acolo să vedem la ce preț se poate ajunge pentru că acolo sunt niște probleme, în primul rând cu situația juridică a terenului și în al doilea rând cu instalațiile electrice și sanitare care trebuie făcute din nou. La ora actuală prețul e undeva în jurul 9.000/10.000 de euro însă noi sperăm să ajungem la o înțelegere și să rezolvăm toate problemele dintr-o dată, eu consider că per apartament ar mai trebui investit un minim de 2000 de euro pentru a pune lucrurile la punct și să le facem locuibile în adevăratul sens al cuvântului.”

Stoia a mai precizat că odată cumpărat și renovat, imobilele vor fi distribuite tinerilor care au pregătire medie și care au legătură cu orașul nostru, iar aceștia vor urma să locuiască acolo câțiva ani până își cumpără un apartament iar în locul lor se va muta cineva care îndeplinește aceleași criterii inițiale.

„Trebuie să se mute oameni tineri cu serviciu cu pregătire cel puțin medie care să fie legați de oraș, care să își poată întemeia o familie, care să poată pleca de aici peste 2,3,4 ani să-și cumpere un altfel de spațiu locativ și să vină alții aflați în situația lor actuală în spațiile pe care le-au folosit ei până acum.”

Banii folosiți pentru cumpărarea acestui bloc nu au fost alocați în bugetul local dar Stoia a declarat că există suficiente fonduri pentru achiziționare și că edilul Nicolae Robu s-a arătat foarte interesat de idee.

„Sunt suficienți bani în primărie pentru a cumpăra acest bloc, de altfel am fost cu domnul primar la prima vizionare a spațiului respectiv și dânsul s-a arătat dispus să facem tot ce depinde de noi pentru a-l achiziționa în condițiil e în care negocierile se vor desfășura așa cum vrem noi”. a încheiat Stoia.

[responsive_youtube

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Ruben Lațcău a semnat în numele lui Nicolae Robu un contract de dirigenție de șantier

Că useriștii au vise umede, ori de câte ori vine vorba despre Nicolae Robu,...