ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Senatorul lugojean Ioan Iovescu vrea modificarea Regulamentului Senatului României. Ce propune în cazul chiulangiilor

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

“În primul rând, sunt câteva principii de care aș dori să se țină cont. Aș vrea să-i rog pe colegii mei să nu modificăm ceea ce este bun, clar și corect. Un exemplu este art. 16 cu cele 7 aliniate, care prevăd foarte clar cum se constituie grupurile parlamentare. E bine ca să profităm de acest moment și să simplificăm textul unor articole fără a lăsa posibilitatea de interpretare. O necesitate ar fi să facem în așa fel încât inițiatorii propunerilor legislative să țină cont obligatoriu de modificările, comentariile și observațiile Consiliului Legislativ, iar în caz contrar să nu poată trece în etapa următoare (comisiile Senatului). De asemenea, când sunt mai multe propuneri similare inițiatorii să se pună de acord pe un text comun”, a declarat senatorul Ioan Iovescu.

Parlamentarul timișean propune modificări pentru 12 articole din Regulamentul Senatului. Acestea privesc grupurile parlamentare, funcționarea Biroului Permanent, organizarea comisiilor dar și o propunere foarte importantă pentru combaterea absenteismului.

Concret aceste propuneri sunt:
– art. 17 – Grupurile parlamentare își aleg un lider, doi, până la patru vicelideri și un secretar.
– art. 22 (2) Biroul Permanent asigură logistică și senatorilor care nu au aderat la nici un grup parlamentar. Conducerea grupurilor este anunțată în plenul Senatului de către liderul de grup.
-art. 35 – Propunerea de revocare se prezintă în plenul Senatului. Dacă propunerea de revocare este aprobată cu votul majorității senatorilor prezenți, funcția respectivă din Biroul Permanent devine vacantă și, în aceași ședință, liderul grupului parlamentar anunță nominalizarea altui candidat care este supus votului plenului Senatului.
-art. 58 (2) Ședintele comisiilor nu pot avea loc în același timp cu cele ale plenului.
-art. 61 (4) Inițiatorii să fie invitați la dezbaterile în comisii în scris, prin SMS, mail sau telefonic, cu 48 de ore înainte ca acestea să aibă loc.
-art. 66 (5) Senatorii neafiliați se pot autopropune pentru a face parte din comisia de regulament.
-art. 77 (8) Senatorii neafiliați se pot autopropune pentru a face parte din orice comisie.
-art. 94 (2) Raportul se transmite Biroului Permanent care dispune și asigură, difuzarea acestuia senatorilor, Guvernului și inițiatorului, cu cel puțin trei zile înainte de data dezbaterii în plen.
-art. 100 (3) Plenul este suveran prin votul majorității senatorilor.
-art. 177 (1) Calitatea de senator este incompatibilă cu exercitarea oricărei funcții publice de autoritate.
-art. 195–f) absentarea nemotivată de la lucrările din plenul Senatului.
-art. 196–f) diminuarea cu 10% a indemnizației pentru fiecare absență nemotivată.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore