Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriBĂTAIE DE JOC! Construiesc un bloc lipit de curtea școlii și-au umplut...

BĂTAIE DE JOC! Construiesc un bloc lipit de curtea școlii și-au umplut străzile de NOROI. Cât de aproape se ridică imobilul de un alt bloc FOTO/VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În urmă cu circa două săptămâni muncitorii de la WERK MB Construct, firmă care are sediul în Buziaș pe strada Florilor, a deschis un șantier de toată frumusețea pe o latură a curții Centrului Școlar pentru Educaţie Incluzivă „Constantin Pufan” din Timișoara – unitate de învățământ special care școlarizează copii cu deficiențe de auz cu vârste între 3 și 16 ani.

Școala, situată pe strada Bucegi, avea pe o latură a spațiului dedicat sportului în aer liber, un ”petic” de pământ. Pe acel loc, aflat în spatele unității de învățământ, va crește ”falnic” un bloc cu patru etaje. Chiar dacă activitatea de pe șantier perturbă activitatea educațională, acest aspect nu a oprit nici Primăria Timișoara să aprobe cererea de autorizare a construcției.

Un aspect extrem de neplăcut, sesizat de locuitorii din zonă, este cel legat de faptul că firma constructoare a demarat lucrările, iar pentru a începe efectiv ridicarea blocului sunt nevoiți să disloce tone întregi de pământ de pe locație, pentru a turna fundația viitorului imobil ce va cuprinde, conform autorizației emise de Primăria Timișoara, 10 apartamente. Pământul este scos cu un excavator care încarcă de zeci de ori una sau două autobasculante de mare tonaj care intră pe strada Cărturarilor (situată în spatele școlii), o stradă care, în cele circa două săptămâni trecute de la demararea lucrărilor a fost umplută de pământ, care, s-a transformat rapid în noroi. Și e un strat gros deja, care este cărat de utilaje până spre ieșirea pe strada 1 Decembrie.

Ca și cum faptul că au umplut strada Cărturarilor de noroi nu ar fi de ajuns, utilajele care transportă pământul dislocat de pe șantier au distrus efectiv străduța pe care abia încape o astfel de autobasculantă, asta în condițiile în care străduța are o singură bandă și aceea construită cu 30 de ani în urmă și neodernizată niciodată. În plus, de pe strada amintită, câțiva dintre locatarii unui bloc, care au garaje sub imobil, aproape că nu mai pot să se folosească de propriile garaje deoarece denivelările produse de mastodonții de zeci de tone au distrus efectiv strada și nu mai au acces spre propriile garaje, asta după ce în toamna anului trecut, unul dintre locatari, sătul să tot aștepte ca Primăria să repare strada, a solicitat unei firme private să ”cârpească” gropile cu asfalt.

Văzând că o cameră de fotografiat și filmat se afla în apropierea șantierului, unul dintre muncitori a fost trimis să curețe strada mai întâi cu o lopată cu care nu prea i-a reuit și mai apoi cu o mătură (?!) cu care nici atât nu a izbutit să facă ”lună și bec”.

Un alt aspect îngrijorător este faptul că existența unui bloc de patru etaje care datează de peste 25 de ani, aflat la numai câțiva metri distanță de șantier nu a interesat pe nimeni din Primăria Timișoara la acordarea autorizației nr 987/01.08.2014 (vizibil AICI), document care va face să răsară un bloc în fața geamurilor blocului existent deja. La doar câțiva metri distanță…

Culmea, pe site-ul Primăriei, autorizația de construcție figurează că a fost emisă pentru adresa: strada Carpați, nr. 16, ori strada respectivă nu are nicio legătură cu amplasarea șantierului!

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=cPmoC4FQOAA&feature=youtu.be]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

AMENZI pentru soferii care murdaresc cu noroi strazile din Timisoara

Mai mulți conducători auto au fost sancționați cu amenzi maxime de polițiștii locali după...

VIDEO Cum ”dovedesc” soferii din Timisoara ca Robu are dreptate, privind praful din oras

Zilele trecute primarul Timișoarei, Nicolae Robu, declara că principala cauză a prezenței prafului și...

Transportul scolar si alte linii STPT, modificari din cauza santierelor si a Festivalului Plai

Șantierul care duce la închiderea traficului din centrul Timișoarei, dar și Festivalul Plai, care...