Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieATENȚIE șoferi! ȘANTIER nou deschis la Timișoara! De luni se închide o...

ATENȚIE șoferi! ȘANTIER nou deschis la Timișoara! De luni se închide o nouă stradă

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Municipalitatea din Timișoara anunța încă de anul trecut că strada Dr. Aurel Păunescu-Podeanu va fi reamenajată prin lărgirea la patru benzi, dar și prin crearea de trotuare (inexistente pe majoritatea lungimii ei), motiv pentru care Primăria a și somat proprietarii de garaje ridicate pe domeniul public să le demoleze de urgență.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat că începând de luni, strada va intra în șantier. ”Am dat ordin de începere a lucrărilor pe strada Dr. Aurel Păunescu-Podeanu, începând din 29 iunie. De luni încep lucrările de extindere la patru benzi a străzii. Săptămâna aceasta firma se pregătește, organizează șantierul și de luni încep lucrările. Acestea se vor întinde pe o durată de trei luni” a explicat edilul-șef al Timișoarei.

Conform termenului înaintat de primar și stipulat în contractul cu firma care execută lucrarile, până la data de 1 octombrie 2015, șantierul trebuie să fie închis, iar traficul reluat pe noua configurație a străzii. Lucrările constă în lărgirea la patru benzi a carosabilului, crearea de trotuare și piste pentru biciclete, crearea a circa 230 de locuri de parcare (click AICI pentru a vedea toate lucrările), amenajarea de spații verzi, aici intrând și desființarea grădinilor din jurul blocurilor și amenajarea acestora prin gazonare și plantare de flori, dar și alte lucrări conexe.

Nu se știe concret dacă circulația va fi închisă definitiv încă de luni, dar traficul rutier va fi oprit cu siguranță pe parcursul săptămânii care urmează. ”Poate că circulația nu va închisă total de luni, dar pe parcursul săptămânii viitoare traficul va fi restricționat total pe strada Podeanu”, a mai adăugat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Atentie, soferi! Se lucreaza pe sectoarele Timisoara – Arad si Timisoara – Lugoj din A1

Șoferii sunt înștiințați de Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara că în...

Transportul scolar si alte linii STPT, modificari din cauza santierelor si a Festivalului Plai

Șantierul care duce la închiderea traficului din centrul Timișoarei, dar și Festivalul Plai, care...

Centrul Timisoarei BLOCAT complet! Traficul rutier se INCHIDE de doua ori timp de trei zile UPDATE

Primăria Municipiului Timișoara a anunțat că se impune măsura închiderii traficului rutier pe mai...