AcasăExclusivEXPLOZIV! Cum a ajuns subcomisarul Iacobescu ”în cărți”, iar comisarul Pompaș ”un...

EXPLOZIV! Cum a ajuns subcomisarul Iacobescu ”în cărți”, iar comisarul Pompaș ”un cocalar, avansat neortodox” (VII)

Procurorii anticorupție s-au mișcat mai repede decât s-ar fi gândit oricine și, în mai puțin de 4 luni au reușit, cu sprijinul SRI Timiș, dar și a unor denunțători din poliția bănățeană, să strângă mai bine de 12 volume (aproape 6000 de pagini) de probe: chitanțe, contracte, înregistrări ambientale, interceptări autorizate, filaj, montare de tehnică informativ-operativă, atât în birourile suspecților, cât și în autoturismele acestora. Cu migală și răbdare, pe 19 ianuarie a.c., procurorii DNA Timișoara și ofițeri de la DGA București, au dat de fundul sacului, concluzionând, uneori la modul cel mai direct cu putință, că social-democrația, instaurată de Titu Bojin, în calitate de președinte al CJ Timiș, a dăunat grav sănătății polițiștilor timișeni.

Ba mai mult, pe unii i-a lăsat fără libertate, pe alții sub control judiciar și, nu în cele din urmă, altora le-a pus punct carierelor militare. Așadar, cum a funcționat și cum a percutat sistemul și care este rolul politicului în toată această încrengătură mafiotă, rămâne să citiți și să vă trageți singuri concluziile…

Banii nu au miros

Grupul de la Hotel President Timișoara, imobil aflat în proprietatea omului de afaceri Mihai Petrăchioiu, fost căpitan de poliție economică, lovește din nou. În cadrul unei alte înregistrări ambientale, cpt (r) Mihai Petrăchioiu este ”tradus”,”tricotat” și ”croșetat” de agentul Dorin Duma, după modelul ”două ochiuri pe față, două pe dos”.

Se bârfește, din nou, despre toată lumea, chiar și despre unii jurnaliști timișoreni, ”apelativele” fiind greu de reprodus: ba că sunt ”țepari”, ba că sunt ”javre”, ba că sunt ”bătuți de Dumnezeu, că au copii care se droghează”, ba că ”l-au turnat pe Simcelescu (Sava Simcelescu, fost om de afaceri, decedat) la Pitulescu” și câte și mai câte! Ca să nu mai vorbim despre logica unor legături și conexiuni cerebrale ale cpt (r) Petrăchioiu, care depășesc orice imaginație. Și bun-simț!

Petrăchioiu Mihai: Îți dai seama, ce-o să zică Tătuc (n. n- Costin Titel Tătuc, adjunctul Direcției Poliției Rutiere București)? Bun! Nu mă interesează!
Duma Dorin: Acuma e… cotoarba aia de secretară, pe acolo și am fost și eu la București și au vorbit ăia pe-acolo că… și-o schimbat termopanele… la tată-su acas’ și ăla care a montat… a rămas cu o carte de vizită de-a lui. Deci… mă gândesc că termopanele-s scumpe, nu?
Petrechioiu Mihai: Depinde cât a pus?
Duma Dorin: p… mea, geamurile și balconul închis…
Petrechioiu Mihai: Păi nu știu cât are el. Poa’ să fie un geam care-i o sută de euro, dar poate să fie și două mii de euro. Nu?
Duma Dorin: Păi acuma, o ușă, e cam trei sute de euro, o ușă… Dac-o schimbi și pui din aia cu trei încuietori.
Petrechioiu Mihai: Dragă! Eu am schimbat o ușă… numai sticla m-o costat opt sute de dolari la… [neinteligibil]… Opt sute de dolarii… șase sute de euro. Dă-l în p… mea și pe ăsta… am cerut eu la cineva vreodată? Niciodată! Până și p… a aia de Hațegan… i-am rezolvat, i-am pus parchet acasă, în Calea Șagului, și dup-aia, când era pe la bancă, m-a și șmecherit de vreo mie șapte sute de euro, în p… a mea și zic: „Du-te’n p… a mătii! Am zis, să nu-1 mai văd. Na, §ţii?! Auzi, și Crăciunescu ăsta… el a vrut funcție ca să se căpătuiască. Pentru asta a vrut… și așa peste noapte. Și vrei și inspector șef, vrei și p… a mea… [neinteligibil]… Ălalalt, Tuți… nu știu ce tot face și ăla… Cu Sorin, că… [se referă la Domoșneanu, șefulBiroului Rutier-n.N.]. Nu-i bine oricum.
Duma Dorin: Și dacă pleacă?
Petrechioiu Mihai: Dacă pleacă…p… a mea, e unu la unu. Fratele meu, da dacă nu sunt dovezi… e unu la unu. Dă-le în p… a mea de cauciucuri… [neinteligibil]… le aruncă și-și bagă P… a în ele de cauciucuri.
Duma Dorin: Și nu le lasă pe mașină.
Petrechioiu Mihai: Dacă-i copil deștept. Dacă nu… Mă, aia-i, nu lasă urme! Banii n-au miros. Bani p…a. Dar restul…

Malcoci, polițistul-filosof

În mod cert, una dintre cele mai (h) ilare înregistrări ambientale, obținute de DNA Timișoara, îl are ca personaj principal pe liderul de sindicat al polițiștilor din IPJ Timiș, Doinel Malcoci. Așa cum rezultă din probele audio-video, discuția a avut loc în cantina poliției bănățene. La rândul său, într-o manieră inconfundabilă, Malcoci” traduce”, în cheia proprie, articolele de presă, care au târât IPJ Timiș în Mocrilă. Mai mult, ca un fin cunoscător al fenomenului, sindicalistul face și unele aprecieri la o serie de jurnaliști, pe unii confundându-i în mod grav, semn că îi place să se audă vorbind, doar ca să mai ardă câteva calorii. La caracterizarea polițiștilor, Malcoci se pricepe cel mai bine, de vreme ce-l caracterizează pe rutieristul Iacobescu ca fiind” un sugător de p… ă”!

MALCOCI DOINEL: Lu’ ăsta (n. n- Marcel Craciunescu) i-am spus retrage-te, doar dacă știi că ești nepătat poți să lupți cu sistemul că e în regulă. Dacă știi că ai probleme, fă un pas înapoi. Ăsta e sfatul meu, tu faci ce vrei. Partea proastă e că se f… ăştia unii pe alții acuma. Ai lor. Deci gașca lor.
DUMĂ DORIN: Aaa, la care?
MALCOCI DOINEL: La PSD vorbesc.
MALCOCI DOINEL: Eu am pus pe Facebook o chestie faină și vreau să ți-o zic cum sună. „Atențiune națiune, două puncte, va fi o perioadă, mai lungă. În care va fi o criză acută de morcovi. ” Că vor fi cu morcovul în cur…
DUMA DORIN: Da, da… Cu ăştia cu liberele cât mai…?
MALCOCI DOINEL: L-am… ieri am discutat despre Iacobescu ăsta.
DUMA DORIN: Așa.
MALCOCI DOINEL: Ăsta e un sugător de p… al lui meseriașu’. Îşi bate
Joc de oameni în ultimul hal.
DUMA DORIN: Șefu da șpiț ăsta, ce faceți cu el? Ciocată ăsta de la…
MALCOCI DOINEL: îi vine și lui Pompaș (n. n cms Fănică Pompaș, şef administartiv IPJ Timiș) vremea de pensie.
DUMA DORIN: Lui Pompaș, cum îl vedeți dumneavoastră așa, e profesionist, e tip ok?
MALCOCI DOINEL: Deci nu [… neinteligibil…] nici una nici alta [… neinteligibil…]. Deci una e ce a fost înainte Pompaș și alta ce este acum. Bun, ascensiunea nu știu dacă a fost chiar ortodoxă!

Spaimă în oase

Un alt episode ambiental și extrem de interesant a avut loc în biroul cms-șef Marcel Crăciunescu, locație înțesată cu tehnică… de calcul. Se observă de la mii de ani lumină că șeful Poliției Rutiere Timiș bâjbâia prin întuneric, în căutarea unor informații și confirmări. Ba mai mult, era înspăimântat de cursul unei posibile investigații și de ce ar putea să spună subalternii despre domnia sa, în caz că vor fi chemați să își scrie…” doctoratele”.

INTERLOCUTOR: [… neinteligibil…]
CRACIUNESCU MARCEL: [… neinteligibil…] Ce-ai mai vorbit de [… neinteligibil…]?
INTERLOCUTOR: De?
CRACIUNESCU MARCEL: De ce-am discutat noi, acum vreo două luni.

INTERLOCUTOR: Nimic special. Nimic interesant, nimic… toată lumea n-are nici o treabă acolo.

CRACIUNESCU MARCEL: Te-o mai contactat cineva?

INTERLOCUTOR: Nimeni, Nimic.

CRACIUNESCU MARCEL: De proștii ăia doi? (n. n- se referă la cms Bledea și Gârbaci)
INTERLOCUTOR: Nimic!
CRACIUNESCU MARCEL: Nimic?: [… neinteligibil…] am mai văzut pe unii cu un Logan alb, cu numere, nu de MAI, de Timiș, [… neinteligibil…] care îl căutau pe el, prin oraș. [… neinteligibil…] și exact ce ai zis tu, că s-o cam dus pe… unde dai și unde crapă.
INTERLOCUTOR: Da, da, da. Da, dar sunt convins că să nu fie cumva… de unde toată chestia aia? Adică e o chestie mai veche și o coincis cu ce or făcut ei și de aia… înţelegi ce zic?
CRACIUNESCU MARCEL: Am vorbit cu el.
INTERLOCUTOR: Da? Și ce o zis?
CRACIUNESCU MARCEL: Că… am făcut un chef și de la cheful ăla… dar copy paste, amândoi la fel, să iți spun ceva, că minus 20 de mii de euro [… neinteligibil…] la BRD.
INTERLOCUTOR: 20 de mii de euro?
CRACIUNESCU MARCEL: Eu mi-am făcut cruce ca [… neinteligibil…] minus suma de 20 de mii de euro.
INTERLOCUTOR: [… neinteligibil…] mă doare în p… de ei.
CRACIUNESCU MARCEL: Bă, tu realizezi [… neinteligibil…] pentru postul de șef de birou?

Pericol de deconspirare

Așa cum rezultă din dosarul DNA Timișoara, care a îngropat aproape toți șmecherii și combinagii din IPJ Timiș, la un moment dat, în plină culegere de informații, agentul Dorin Duma a fost la un pas să fie deconspirat de un coleg de-al său, pe care-l” capcanase”. Conform stenogramei,” agentul de poliție de la C.A.G. se uită spre Duma Dorin și arată cu mâna spre masă”:

DUMA DORIN: Care?
AGENT POLIȚIE C.A.G.: Ăsta.
DUMA DORIN: Care ăsta?
AGENT POLIȚIE C.A.G.: Telecomanda?
DUMA DORIN: Păi asta-i de la Duster mă, de la…
AGENT POLIȚIE C.A.G.: Da?
DUMA DORIN: Păi da.
AGENT POLIȚIE C.A.G.: Ei, am crezut… (neinteligibil)…
DUMA DORIN: Păi da’ nu-i ca asta,
AGENT POLIJIE C.A.G.: Ba așa-i.
DUMA DORIN: Da nu ca, da asta-i de la BMW, și se pare că îi ca și asta. N-are cum. Păi io pe Duster, când am fost cu asta, când am venit de la București, era alta. Era una mai mică ca asta.
AGENT POLIȚIE C.A.G.: Nu… (neinteligibil)…
DUMA DORIN: N-are cum să fie ca asta.

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.
Other Amount:
Introdu adresa de e-mail:
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente