Cristian-Busoi-europarlamentar-PNL-Timisoara

Potrivit cifrelor rezultate dintr-un studiu făcut de organizaţia independentă VoteWatch și citat de Euronews, în perioada iulie-decembrie 2014, primele şase luni de activitate ale noului Parlament European, 20 de eurodeputaţi au participat la mai puţin de jumătate din voturile prin apel nominal desfăşurate la Bruxelles şi Strasbourg, deşi primesc salarii şi indemnizaţii importante, scrie Gândul.

Rezultatele acestui studiu se referă strict la voturile prin apel nominal, care reprezintă aproximativ 15% din toate voturile desfăşurate în Parlamentul European. Voturile prin apel nominal sunt necesare în cazul subiectelor importante, unde nu există o majoritate clară.

Europarlamentarul român Cătălin Ivan, este cel mai ”chiulangiu” dintre compatrioții săi, participând la 27,3% din voturile prin apel nominal, acesta fiind urmat îndeaproape de liberalul timișorean Cristian Buşoi (care a asistat la 33,69% din voturi) şi de Daciana Sârbu (36,17 la sută), soția premierului României, Victor Ponta.

Potrivit surselor citate, cei trei politicieni amintiți mai sus au lipsit datorită campaniei electorale din țară, însă mai multe pe această temă puteți citi pe gandul.info.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.