„Până sâmbătă la ora 13:00 – termenul limită – şase persoane şi-au manifestat intenţia de a candida, respectiv şi-au înregistrat la noi dosarul de candidatură pentru alegerile europarlamentare. Comisia Electorală a UDMR a verificat documentele candidaţilor şi a constatat că sunt corespunzătoare din punct de vedere formal şi îndeplinesc criteriile stabilite”, a declarat, la Cluj, Kovács Péter, secretar general al Uniunii, membru în Comisia Electorală a UDMR.

Politicianul a subliniat că potrivit calendarului stabilit de Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU), în cursul săptămânii viitoare vor fi analizate eventualele contestaţii şi recursuri, urmând apoi să se reunească Consiliul Permanent al Uniunii pentru a stabili ordinea candidaţilor pe lista electorală. Forma finală a listei va fi confirmată de CRU pe 1 martie.

”Candidaţii UDMR la alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai sunt: Sógor Csaba şi Winkler Gyula – eurodeputaţi, Vincze Loránt – secretar pentru relaţii internaţionale al UDMR, Eckstein-Kovács Péter – vicepreşedintele Cercului Liberal, respectiv Hegedüs Csilla – secretar general adjunct pentru cultură, candidat al Organizaţiei de Femei din UDMR, şi Antal Lóránt, candidatul Conferinţei Tinerilor Maghiari din România”, a specificat liderul Secretariatului General adăugând că, în perioada următoare, Consiliul Permanent al UDMR va efectua consultări cu organizaţiile teritoriale, cu platformele politice, organizaţia de femei şi cu cea de tineret pentru completarea listei electorale a Uniunii, care va cuprinde în final 32 de candidaţi.

Referindu-se la activitatea politică a candidaţilor UDMR, Kovács Péter a precizat: ”Candidaţii noştri au demonstrat în cursul anilor anteriori că sunt capabili de rezultate, având numeroase realizări concrete pe baza cărora pot construi cu încredere şi în viitor. Alături de ei vor figura pe lista electorală a UDMR şi persoane care până în prezent nu au activat în structurile Uniunii Europene, dar sunt oameni de succes în plan profesional şi care doresc ca, prin programe electorale concrete şi viabile, să câştige încrederea comunităţii noastre”, a conchis secretarul general al Uniunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here