Luna mărţişorului aduce lista candidaţilor la europarlamentare din partea UDMR

- Advertisement -

„Până sâmbătă la ora 13:00 – termenul limită – şase persoane şi-au manifestat intenţia de a candida, respectiv şi-au înregistrat la noi dosarul de candidatură pentru alegerile europarlamentare. Comisia Electorală a UDMR a verificat documentele candidaţilor şi a constatat că sunt corespunzătoare din punct de vedere formal şi îndeplinesc criteriile stabilite”, a declarat, la Cluj, Kovács Péter, secretar general al Uniunii, membru în Comisia Electorală a UDMR.

Politicianul a subliniat că potrivit calendarului stabilit de Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU), în cursul săptămânii viitoare vor fi analizate eventualele contestaţii şi recursuri, urmând apoi să se reunească Consiliul Permanent al Uniunii pentru a stabili ordinea candidaţilor pe lista electorală. Forma finală a listei va fi confirmată de CRU pe 1 martie.

”Candidaţii UDMR la alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai sunt: Sógor Csaba şi Winkler Gyula – eurodeputaţi, Vincze Loránt – secretar pentru relaţii internaţionale al UDMR, Eckstein-Kovács Péter – vicepreşedintele Cercului Liberal, respectiv Hegedüs Csilla – secretar general adjunct pentru cultură, candidat al Organizaţiei de Femei din UDMR, şi Antal Lóránt, candidatul Conferinţei Tinerilor Maghiari din România”, a specificat liderul Secretariatului General adăugând că, în perioada următoare, Consiliul Permanent al UDMR va efectua consultări cu organizaţiile teritoriale, cu platformele politice, organizaţia de femei şi cu cea de tineret pentru completarea listei electorale a Uniunii, care va cuprinde în final 32 de candidaţi.

Referindu-se la activitatea politică a candidaţilor UDMR, Kovács Péter a precizat: ”Candidaţii noştri au demonstrat în cursul anilor anteriori că sunt capabili de rezultate, având numeroase realizări concrete pe baza cărora pot construi cu încredere şi în viitor. Alături de ei vor figura pe lista electorală a UDMR şi persoane care până în prezent nu au activat în structurile Uniunii Europene, dar sunt oameni de succes în plan profesional şi care doresc ca, prin programe electorale concrete şi viabile, să câştige încrederea comunităţii noastre”, a conchis secretarul general al Uniunii.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Anturaj select! Președintele CJ Timiș, prins între interlopii Bebe Sabie și Adrian Corduneanu

Și azi totul este, nu despre capacitățile manageriale ale...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

Alianțe electorale pentru primăriile din Șag și Moșnița Nouă

Pro România Timiș a stabilit în aceste zile două...

Batalie in doi pentru functia de rector al Universitatii Politehnice din Timisoara

Calendarul alegerilor academice din Universitatea Politehnica Timișoara aduce, în...

Timisoreanul Virgil Iantu, ARONGANTA la adresa lui Liviu Dragnea, pe tema referendumului

Prezentatorul TV Virgil Ianțu, timișorean la origine, a postat...

Alianta 2020 USR-PLUS are INTERZIS la alegerile din luna mai. Dacian Ciolos: manevre PSD-ALDE

Fostul premier al României, Dacian Cioloș, a anunțat că...

Fostul subprefect Zoltan Marossy, ales sef al UDMR Timis, dupa ce a candidat singur

UDMR Timiş are un noun preşedinte. 100 de delegaţi...

Din aceeași categorie

Categorii Populare