opel-karl-1

Citând Automotive News Europe, Agerpres scrie că Opel Karl va costa sub 10.000 euro în Germania și va fi lansat în vara lui 2015. ”Nu am avut demult timp o mașină în această gamă de preț și acesta este un aspect foarte important. Mulți clienți care caută o mașină de acest tip nu iau în considerare un model special dacă acesta costă mai mult de 10.000 euro”, a declarat un purtător de cuvânt al Opel, potrivit sursei amintite.

Karl va fi produs în Coreea de Sud și va ajunge în showroom-urile din Germania în luna iunie, mașina germană fiind un posibil înlocuitor pentru Chevrolet Spark, care nu se va mai comercializa în Europa. Deoarece Chevrolet nu a reușit să se impună în Europa, General Motors și-a concentrat resursele pe extinderea brandurilor sale europene.

Mașina va avea cinci uși și o lungime de 3,68 metri și va fi echipată cu un motor pe benzină de un litru cu trei cilindri Ecotec, de 75 CP.

Din punct de vedere al prețurilor, Dacia oferă modelul Sandero, varianta de bază, pentru 6.990 de euro, în acest moment, în timp ce prețul de pornire pentru Logan începe de la 6.790 de euro. Mai mult decât atât, constructorul român ar putea lansa, chiar în cursul acestui an, mult-așteptatul model ”de 5.000 de euro”, ce urmează a fi cosntruit pe platforma lui Renault Twingo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here