Sentinţă definitivă în dosarul poliţiştilor de la Secţia 1 Timişoara, acuzaţi de DGA Timiş pentru luare mită

- Advertisement -

După doi ani de zile de procese și audieri, astăzi, Curtea de Apel Timişoara a dat sentința și a încheiat calvarul polițiștilor de la Secția 1 Timișoara, acuzați de DGA, în urmă cu mai bine de doi ani, de luare de mită: “În temeiul art. 289 alin. 3 Cod penal, confiscă de la fiecare dintre inculpaţii Cătană Alexandru Mihăiţă şi Rogojinaru Aurel, suma de câte 75 de euro, precum şi de la fiecare dintre inculpaţii Cătană Alexandru Mihăiţă, Soare Nicolae Gabriel şi Drăguţ Cristian Gabriel suma de câte 16,7 lei. În baza art. 421 pct.2 lit. a C.p.p. admite apelurile declarate de inculpaţii Cătană Alexandru Mihăiţă şi Rogojinaru Aurel împotriva aceleiaşi sentinţe, în sensul că: Reduce pedeapsa la care a fost condamnat inculpatul Cătană Alexandru Mihăiţă pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (5 acte materiale), prev. de art. 289 al. 1 C.pen. rap. la art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 cu aplic. Art. 35 alin. 1 Cod penal, de la 5 ani la 4 ani închisoare. Reduce pedeapsa la care a fost condamnat inculpatul Rogojinaru Aurel, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită prev. de art. 289 al. 1 C.pen. cu aplicarea art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000, de la 3 ani la 2 ani închisoare, precum şi termenul de supraveghere de la 4 ani la 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen. În baza art. 421 pct.1 lit. b C.p. p respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii Soare Nicolae Gabriel şi Drăguţ Cristian Gabriel împotriva sentinţei penale nr. 306/P.I din data de 04.08.2016, pronunţată de Tribunalul Timiş, în dosar nr. 1500/59/2016. Menţine în rest celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate. În baza art. 275 alin. (2) Cod proc. Penală, obligă inculpaţii apelanţi Soare Nicolae Gabriel şi Drăguţ Cristian Gabriel să plătească fiecare statului câte 200 lei fiecare, cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. 3 Cod proc. Penală, celelalte cheltuieli judiciare avansate de stat cu soluţionarea apelului procurorului, rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 15 noiembrie 2017″.

În sentinţa emisă de Curtea de Apel se arată că toate cheltuielile de judecată aferente recursului vor fi plătite de procuror, o astfel de decizie a curţii fiind fără precedent. Singurul poliţist din dosar care a fost achitat se numeşte Stan Sever, funcţionarul fiind transferat între timp la secţia rurală de pe raza comunei Giroc.

Imediat după încheierea procesului, acesta a declarat, în exclusivitate pentru voceatimisului.ro, că va da în judecată toate instituțiile statului, care l-au pus sub acuzare și care l-au hărţuit vreme de doi ani, fără a fi vinovat. “Voi demonstra negru pe alb, cu declarații, probe video şi audio, unele obținute de la SRI Timiş, cine a stat în spatele acestei mizerii de proces și, în fapt, cine sunt fuctionarii spagari, care au fost deranjați că unii dintre noi le-am demantelat rețelele de trafic cu țigări. O să vă cruciți în ce hal a ajuns poliția, DGA, SIPI și o să vedeți cum țigani cu identitate protejată, denunţători de profesie, zburdă prin piețele Timișoarei cu portbagajele pline cu țigări, la lumina zilei, că doar au spatele asigurat…”, a declarat polițistul!

Dosarul lui Sever ar fi fost dechis după mai multe ameninţări din partea unui traficant de ţigări şi în urma unor denunţuri făcute de doi martori cu identitate protejată. Traficanţii de ţigări dădeau spagă mai multor poliţişti de la Secţia 1 şi erau protejaţi de oameni importanţi din DGA și SIPI Timiş. Rămâneţi pe Vocea Timişului zilele următoare pentru a afla detalii explozive despre cum a fost instrumentat dosarul împotriva poliţistului Stan Sever.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Anturaj select! Președintele CJ Timiș, prins între interlopii Bebe Sabie și Adrian Corduneanu

Și azi totul este, nu despre capacitățile manageriale ale...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare