ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Singurul pictor român cu lucrări în colecția privată a Prințului Charles de Wales își expune noile capodopere la Timișoara. Când și unde va avea loc expoziția

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Gheorghe Fikl, singurul pictor român contemporan cu două lucrări în colecția privată a Prințului Charles de Wales, organizează joi, 1 octombrie, de la ora 19.00, expoziția intitulată „Requiem”, în cadrul Art Encounters. Evenimentul care va avea loc la Basement – Casa Artelor, va cuprinde o nouă serie se picturi și fotografii.

Astfel, după ce a expus în unele dintre cele mai imporatante galerii din Europa, dar și de peste ocean, Fikl se întoarce în Timișoara cu ocazia evenimentului Art Encounters. „Fikl rămâne un artist atipic în contextul <<modelor>> prezente. În loc de a se alinia în contextul producțiilor cinice sau nihilist- deconstructive ce se căznesc a șoca cu orice preț, Gheorghe Fikl se situează în alt registru . El este confiscat de frecvențele înalte ale trăirii și retrăirii spiritului cultural al Europei istorice arhetipale. De la interioarele de biserici și celebrările în peisaj, până la cimitirul sătesc fundal al melancoliei împăcate cu sine, artistul dă formă energiilor spirituale fondatoare a Europei, a valorilor identitare. În prezent, aceste valori pălesc și se retrag din proximitatea lumii orizontale înălțându-se la un statut al ființării ca paradigmă spirituală indestructibilă de stea călăuzitoare. Gheorghe Fikl este autentic și reușita lui vine din credința în sinceritate. Fără a face o artă religioasă, operele lui ne fac a crede în puterea mântuitoare a artei. Fikl este un curajos spirit solitar, asumându-și toate riscurile unei profunde solidarități cu înaltele valori spirituale ale ființei Europei istorice, el rămâne un solitar. Istoria artei ne arată că a fi solitar și solidar este cea mai importantă condiție (premiză) în artă”, a spus David Carol despre noua serie de lucrări a artistului care va fi expusă la Timișoara.

*Gheorghe Fikl este un pictor român din Timișoara care expune în importante galerii de artă din lume, cum sunt Gallery Schortgen din Luxemburg (2012) și Slag Gallery din New York (2008, 2009). Are lucrări în colecția privată a Prințului Charles de Wales.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore