Societatea Timișoara ia măsuri în privința împiedicării votului, la o secție de votare din Paris

- Advertisement -

Biroul electoral pentru străinătate a fost sesizat cu privire la împiedicarea exercitării drepturilor electorale. Societatea Timișoara a înaintat ieri Biroului electoral nr.48 pentru străinătate o contestație privind situația reclamată de către un observator la secția nr.61 din Paris, unde câteva sute de persoane nu au reușit să voteze, rămânând în afara secției de votare la ora 21. Contestația a fost înregistrată abia astăzi, cu nr.1598/18.11.2014.

În contestație depusă se arată că prin refuzul soluționării întâmpinării, președintele secției de votare a încălcat Legea nr.370/2004 pentru alegerea Președintelui României. Totodată, Societatea Timișoara solicită sesizarea poliției cu privire la împiedicarea exercitării drepturilor electorale, infracțiune pedepsită de art.385 Cod penal cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Au fost depuse ca probe și câteva liste cu semnături ale unor persoane împiedicate să voteze. În cazul în care solicitarea va fi ignorată de către biroul electoral, organizația neguvernamentală intenționează să formuleze un denunț penal.

”Societatea Timișoara a participat la monitorizarea alegerilor prezidențiale din 2 și 16 noiembrie cu peste 100 observatori în țară și 12 observatori în străinătate”, informează Florian Răzvan-Mihalcea, Președintele Societății Timișoara.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare