Soluţie SURPRINZĂTOARE pentru stoparea epidemiei de rujeolă. Ce propune liberalul Ciprian Bogdan

- Advertisement -

Soluții implementate cu succes și în alte țări europene – asta propune liberalul Ciprian Bogdan, fost manager al Spitalului Județean din Timișoara pentru stoparea epidemiei de rujeolă cu care se confruntă ţara noastră. Conform acestuia, marile cauze ale epidemiei sunt faptul că Ministerul Sănătății nu reușește să explice avantajele vaccinării, dar și inconștiența părinților care nu își vaccinează copiii.

Liberalul susţine că medicii de familie joacă un rol crucial în informarea părinţilor, însă, aceştia ar trebui stimulaţi prin bonusuri, pentru a fi motivaţi să desfăşoare activitatea de informare a părinţilor. O altă soluţie rapidă pentru stoparea epidemiei ar fi dotarea spitalelor cu doze de vaccin ROR, lucru care, spune liberalul, se poate face chiar şi prin ordonanţă de urgenţă.

„Mă uit de ceva vreme și urmăresc de mai bine de o lună subiectul ăsta și nu văd vreo viziune la nivelul autorităților din România, la nivelul Ministerului Sănătății. Situația este una destul de gravă, nu avem nici măcar date statistice precise. Ar trebui să existe un site care să poată fi consultat de specialiști în domeniu și de orice cetățean al țării. E normal să știm cum stăm cu sănătatea publică în România. Din datele pe care am reușt să le coroborez, suntem undeva la peste 4.600 de bolnavi de rujeolă, în special copii, avem peste 24 de decese. Rata de vaccinare pentru rujeolă a fost în 2015 67%, asta după ce în 2010 avem o rată de vaccinare de 94%, iar rata de vaccinare recomandată de Organizația Mondială a Sănătății este 95%. (…) Cazurile de îmbolnăviri care cresc zi de zi sunt coroborate cu scăderea ratei de vaccinare. Nu trebuie să fii vreun om de știință ca să îți dai seama. Noi nu suntem capabili să explicăm populației care sunt avantajele vaccinării și atunci mascăm acest lucru printr-o lege. Nu cred că este oportun să dăm acum o lege privind obligativitatea vaccinării. Nu va face decât să polarizeze cele două tabere, cea pro vaccinare și cea anti-vaccinare, iar rezultatul va fi o scădere a ratei de vaccinare. Ce facem cu Constituția care ne garantează dreptul la educație. Nu sunt de acord nici cu ideea că copilul nevaccinat îl îmbolnăvește pe al meu. De aia l-am vaccinat să nu se îmbolnăvească”, a declarat liberalul.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Teatrul National din Timisoara, campanie pentru ”amandoi”

Teatrul Național din Timișoara a demarat o nouă campanie...

FOTO Reprezentantii M.A.I. din Timis, in campania ”10 Pentru Sigurana”

În perioada 7-20 septembrie 2019, la nivelul județului Timiș...

DONEAZA sange! O noua editie a campaniei ”Din inima, pentru viata”

“Din inimă, pentru viaţă” – acesta este numele campaniei...

De 1 iunie, fii si tu SuperErou: Donare de sange la sediul Penitenciarului Timisoara

Funcționari publici din cadrul Penitenciarului Timișoara s-au alăturat campaniei...

Spectacolul ”La comun” al Teatrului Maghiar se joaca pentru artistii in dificultate

Spectacolul Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timișoara,...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img