AcasăStiriPoliticaSorin Grindeanu, aşteptat de susţinătorii săi la PSD Timiş. UPDATE Grindeanu îi...

Sorin Grindeanu, aşteptat de susţinătorii săi la PSD Timiş. UPDATE Grindeanu îi cere lui Dragnea să fie bărbat

Exclus din PSD de Comitetul Executiv Naţional, premierul Sorin Grindeanu va avea astăzi o întâlnire cu susţinătorii săi, la Timişoara, la sediul PSD Timiş, filială al cărei preşedinte a fost înainte de decizia CEx. Printre cei care vor veni să îşi arate susţinerea pentru premier în războiul cu Liviu Dragnea se numără primarii din PSD Timiş, consilierii locali şi judeţeni, dar şi mai mulţi membri importanţi ai PSD Caraş-Severin. Ieri, Grindeanu l-a numit secretar al guvernului pe fostul premier Victor Ponta, printre primii susţinători ai săi de la începutul războiului cu Liviu Dragnea. Ca atare, Ponta a fost exclus şi el din PSD. Pe surse au apărut primele informaţii conform cărora Sorin Grindeanu ar urma să se înscrie din nou în PSD, la şedinţa Comitetului Executiv Judeţean al PSD Timiş. Pe de altă parte, excluderea lui Grindeanu din partid a fost contestată de premier, astfel că democamdată lucururile sunt incerte.

Rămâneţi pe Vocea Timişului pentru a afla cele mai noi informaţii de la întâlnirea care va începe la ora 13.

După întâlnirea Comitetului Executiv Județean, premierul Sorin Grindeanu a declarat că „Am ținut foarte mult să vin astăzi acasă, în Banat, alături de colegii mei, să văd, să mă consult cu ei, să văd dacă deciziile pe care le-am luat, pe care le voi lua săptămâna viitoare sunt în concordanță cu respectarea statului de drept în România și a democrației. Pentru mine a fost emoționantă această întâlnire și cred că pentru orice om. Faptul că de la o întâlnire cu Comitetul Executiv Județean al partidului de 120 de oameni s-a ajuns la sute de oameni din toată regiunea și modul în care am fost primit e emoționant. Mai important decât asta am vrut să văd dacă în Timișoara, în orașul în care trăiește familia mea, în PSD, mai sunt oameni cărora să nu le fie frică. Și ați văzut cu toții reacția oamenilor din Timișoara, din Timiș și din Caraș din toată regiunea care au fost aici. Am vrut să îi mai transmit o dată domnului Dragnea să realizeze în ce situația a dus PSD și să fie bărbat să vină în fața congresului unde sunt mii de delegați și să dovedească linia pe care merge partidul. De altfel, așa spune și statutul, validarea unui prim-ministru se face în congres. Asta i-am transmis și astăzi și asta i-am transmis și acum câteva zile. Eu nu mă agăț de acest scaun. Pentru mine și pentru colegii mei este extrem de important un lucru, ca PSD să rămână la guvernare, iar lucrul ăsta Liviu Dragnea nu l-a garantat și doi – consultarea în partid să se facă în congres, cu mii de delegați cu tot ce înseamnă organizarea unui congres. Să își asume modul în care a gestionat lucrurile în partid, să demisioneze și eu fac același lucru. Îi cer să fie un adevărat bărbat politic, să nu fugă, să stea închis cu câteva persoane, trebuie să fii un adevărat bărbat politici, să vii, să te consulți, să stai de vorbă cu oamenii, să vezi care este pulsul partidului pe care îl conduci”. Acesta a precizat şi că actele privind excluderea sa din partid nu au fost trimise în Timiş.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!
Vlad Marcu
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente