Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Stadionul „Dan Paltinisanu” ar putea deveni o amintire. Actul care se va vota in CJ Timis

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Consiliul Judeţean Timiş face primii paşi înspre amenajarea unui complex sportiv de mari dimensiuni în zona Standionului „Dan Păltinişanu”. Aleşii judeţeni vor avea pe masă, la următorul plen, un proiect prin care instituţia vrea să aprobe necesitatea și oportunitatea dezvoltării unui complex sportiv pe actualul amplasament al stadionului ”Dan Păltinișanu”. Ideea demolării arenei a fost enunţată de preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, încă de la începutul anului 2017. Este însă posibil ca CJ Timiş decidă să reabiliteze arena.

„Menționăm că, în prezent, infrastructura, soluțiile arhitectonice și funcțiunile curente nu mai corespund standardelor și normelor internaționale, în plus, limitează valorificarea potențialului municipiului Timișoara, principalul pol de creștere economică de interes național din vestul României în organizarea de evenimente sportive, culturale și de agrement la standarde europene. Mai mult, în anul 2021 Timișoara va fi Capitala Culturală Europeană, toate acestea arătând importanța realizării unui complex sportiv la nivel de standarde europene. În susținerea celor mai sus arătate, stau și concluziile cuprinse în cap.VIII din Proiectul întocmit de S.C. Europroiect S.R.L. privind evaluarea siguranței structurilor construcțiilor la stadionul Dan Păltinișanu Timișoara. (…) Se aprobă necesitatea și oportunitatea dezvoltării unui complex sportiv pe actualul amplasament al stadionului ”Dan Păltinișanu” Timișoara, identificat potrivit CF nr.406735 Timișoara, nr.top.14164/1; 14166/1; 14165/1; 14167/1 în suprafață de 55.423 mp. Se aprobă demararea procedurilor de elaborare a studiilor și a documentațiilor tehnico-economice (SPF, SF) necesare în vederea realizării unui complex sportiv, pe amplasamentul prevăzut la art.1 din prezenta hotărâre. Sursele financiare necesare întocmirii studiilor și documentațiilor prevăzute la art.2 vor fi suportate din bugetul propriu al Consiliului Județean Timiș”, se arată în proiectul CJ Timiş.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore