ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Studenții din România vor 6% din PIB pentru educație! Ce măsuri au luat cei din Timișoara FOTO

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Aflați săptămâna trecută la Alba-Iulia pentru a discuta problemele din mediul universitar, liderii studenților din România au decis să reia acțiunile de presiune desfășurate anul trecut pentru creșterea bugetului educației, întrucât deși legea prevede că statul ar trebui să aloce 6% din PIB pentru educație, an de an bugetul alocat este undeva la jumătate din această valoare.

Mai mult decât atât, campaniile electorale prezidențiale din această toamnă au fost pline de mesaje despre importanța educației și asigurării unei finanțări corespunzătoare, menționându-se chiar alocarea unui buget de 6% din PIB, mesaje care însă nu par a mai avea vreo însemnătate acum.

Anul trecut, pe 13 noiembrie, aproximativ 10.000 de studenți din 10 centre universitare au ieșit în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea față de sărăcia lucie din educație, sărăcie care se reflectă atât în calitatea slabă a educației care a ajuns să nu mai fie relevantă pentru piața muncii și pentru societate, cât și în buzunarele studenților care trebuie să acopere taxe din ce în ce mai mari pentru o serie de servicii oferite de universități.

În contextul discuțiilor actuale despre bugetul pe 2015, studenții sunt pregătiți să desfășoare noi demersuri pentru a-i determina pe guvernanți să acorde educației atenția cuvenită.Aceștia au stabilit deja diverse forme de presiune în cazul în care solicitările lor rămân fără ecou, discutate și asumate la Alba Iulia. În semn de avertisment, organizațiile studențești din teritoriu au afișat deja cearceafuri sau bannere mari cu ”6% din PIB pentru Educație” pe universități, cămine sau sediile organizațiilor.

Tot la Alba-Iulia, liderii studenților au adoptat ”Decalogul studențesc de la Alba-Iulia”, document ce prezintă viziunea studenților legată de modul în care ar trebui să arate sistemul universitar românesc. Primul punct din decalog îl reprezintă alocarea a 6% din PIB pentru educație, subfinanțarea fiind în acest moment cea mai mare problemă cu care se confruntă educația din România, din perspectiva studenților.

“Suntem din nou în momentul în care vedem că toate promisiunile făcute în decurs de un an legate de importanța pe care o are educația pentru România rămân doar vorbe în vânt când vine vorba de bani. Deși există consens publicși din partea politicienilor în ceea ce privește necesitatea creșterii bugetului educației și alocarea a 6% din PIB, an de an sistemul educațional este condamnat la subfinanțare cronică când vine vorba de Legea Bugetului. Nu știu cum se face, dar educația rămâne mereu în coada priorităților aleșilor statului, deși este cunoscut faptul că educația reprezintă cea mai bună investiție pe termen lung pentru dezvoltarea unui stat. Cerem Guvernului să propună un buget care să prevadă alocarea a 6% din PIB pentru educație și cerem Parlamentului și Președintelui României să respingă orice propunere care nu ține cont de acest principiu. Nu ne dorim să ne petrecem perioada sărbătorilor protestând pentru educație, însă dacă asta e singura soluție prin care putem să atragem atenția politicienilor asupra responsabilității pe care o au pentru viitorul nostru, suntem pregătiți să o facem” a declarat Cristi Popescu, Președinte ANOSR.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore