Transfer aeroport

”Asociația culturală Ariergarda, consecventă principiilor moralei publice în viața politică, social-culturală, salută debutul în forță al luptei împotriva corupției în Timișoara – orașul simbol al democrației din România, umilit ani de zile de corupția locală” se arată în solicitarea făcută publică de președintele Asociației, scriitorul prof. univ. dr. Daniel Vighi (foto).

Solicitarea Asociației trage și un semnal de alarmă cu privire la legalitatea cu care se desfășoară acțiunile din justiția locală, după ce anchetele ”serioase” s-au făcut de Direcția Națională Anticorupție din București și nu de instituția locală. ”Sperăm ca prin anchetele demarate de DNA București (din păcate, nu din Timișoara!) soldate inclusiv cu cercetarea prin reținere a lui Titu Bojin, președintelule Consiliului Județean Timiș, să fie un avertisement pentru corectitudine și moralitate în administrația locală și județeană.

Cerem public o dezbatere referitoare la transparența decizională a alocării pe criterii profesionale și fără clientelism politic a finanțării proiectelor culturale județene. Abuzul și disprețul față de practica europeană în materie, transformă ONG-urile, fundațiile și chiar instituțiile publice în subordonați meniți să practice propaganda de partid” se arată în solicitarea semnată de scriitorul prof. univ. dr. Daniel Vighi, președintele Asociației Ariergarda.