Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialUrmările reținerii lui Titu Bojin! Asociația culturală Ariergarda cere dezbatere anti-clientelism politic

Urmările reținerii lui Titu Bojin! Asociația culturală Ariergarda cere dezbatere anti-clientelism politic

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

”Asociația culturală Ariergarda, consecventă principiilor moralei publice în viața politică, social-culturală, salută debutul în forță al luptei împotriva corupției în Timișoara – orașul simbol al democrației din România, umilit ani de zile de corupția locală” se arată în solicitarea făcută publică de președintele Asociației, scriitorul prof. univ. dr. Daniel Vighi (foto).

Solicitarea Asociației trage și un semnal de alarmă cu privire la legalitatea cu care se desfășoară acțiunile din justiția locală, după ce anchetele ”serioase” s-au făcut de Direcția Națională Anticorupție din București și nu de instituția locală. ”Sperăm ca prin anchetele demarate de DNA București (din păcate, nu din Timișoara!) soldate inclusiv cu cercetarea prin reținere a lui Titu Bojin, președintelule Consiliului Județean Timiș, să fie un avertisement pentru corectitudine și moralitate în administrația locală și județeană.

Cerem public o dezbatere referitoare la transparența decizională a alocării pe criterii profesionale și fără clientelism politic a finanțării proiectelor culturale județene. Abuzul și disprețul față de practica europeană în materie, transformă ONG-urile, fundațiile și chiar instituțiile publice în subordonați meniți să practice propaganda de partid” se arată în solicitarea semnată de scriitorul prof. univ. dr. Daniel Vighi, președintele Asociației Ariergarda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

După ani și ani! Justiția timișoreană confirmă investigațiile voceatimișului.ro în cazul cooperativei PSD de la IPJ Timiș

Azi, după cinci amânări, Curtea de Apel Timișoara s-a pronunțat în cel mai important...

”Dinozaurul” Titu Bojin, înlocuit cu un traseist politic. Finul lui Tariceanu preia fraiele Apelor din Banat

Schimbare în conducerea ABA Banat. Directorul general al instituției, Titu Bojin - un adevărat...

Sistemele Inteligente de Transport, in dezbatere la UPT

Organizaţia Română pentru Implementarea Sistemelor Inteligente de Transport - ITS Romania şi membri săi,...