Tăriceanu vrea să candideze la președinție. Vezi ce zice despre Crin Antonescu!

- Advertisement -

Planuri mari pentru Călin Popescu Tăriceanu. După ce a demisionat din PNL, a anunțat că USL trebuie să continue și de aceea va înființa o nouă formațiune liberală numită Partidul Reformator Liberal. Planurile lui Tăriceanu nu se opresc aici. Fostul premier a declarat, conform Mediafax, că este interesat să candideze la președinție, fiind convins că îl va învinge pe Crin Antoenscu:

„Nu mă interesează nici postul de ministru, nici de vicepremier, nici de preşedinte al Senatului. Am fost premier. E caraghios să-mi doresc mai puţin. Poate îmi doresc mai mult. Joi anunţ decizia de înfiinţare a unei noi formaţiuni politice liberale, care va aduna oameni de valoare, nu doar nemulţumiţi din PNL, dar vreau oameni tineri, bine pregătiţi, cu competenţă, cu care să dăm un nou suflu USL. În acest sens, putem să ne gândim şi la candidatura pentru alegerile prezidenţiale. Sunt convins de pe acum că îl voi învinge pe Crin Antonescu”.

Tăriceanu a vorbit și despre fostul său lider, Antonescu despre care susține că este doar un alter ego al lui Traian Băsescu:

„Eu vreau să mă gândesc că viitorul preşedinte al României va fi o antiteză completă la ceea ce a fost Traian Băsescu, nu o copie a lui Traian Băsescu. Eu cred că românii s-au săturat de stilul conflictual pe care Traian Băsescu l-a promovat atâta vreme. Crin Antonescu nu este decât un alter ego al lui Traian Băsescu. Acelaşi stil conflictual, aceeaşi modalitate de a trata politica. Eu vreau să mă gândesc că viitorul preşedinte al României va fi o antiteză completă la ceea ce a fost Traian Băsescu, nu o copie a lui Traian Băsescu”

Victor Ponta, premierul României și președintele PSD susține aceste demersuri. El a declarat pentru Mediafax că dorește refacerea USL, și susținerea unui candidat liberal, unic la prezidențiale atâta vreme cât funcția de prim ministru este a cuiva din Partidul Social Democrat:

„Formula pe care o iau în calcul, proiectul de succes este refacerea USL, cu un candidat unic la prezindenţiale, şi atâta vreme cât funcţia de premier este a PSD, susţinem un candidat liberal”.

Mai mult, Ponta susține că este pregătit să ofere posturile din Guvern lăsate libere de liberali, oamenilor care ar pleca cu Tăriceanu la formarea unui nou partid: „Dacă există un grup semnificativ de parlamentari care au fost alături de noi până aseară, evident că aş vrea să sprijine Guvernul, să fie reprezentaţi”.

Crin Antonescu a declarant că înființarea unui partid liberal nu e nimic nou pentru PNL, amintind de demersul similar a lui Theodor Stolojan și Valeriu Stoica. În completare, președintele liberal adăugat că nu dramatizează evenimentele din ultimele zile, și că ruperea USL și mișcările politice ale lui Tăriceanu sunt binevenite pentru că ar limpezi scena politică românească:

„Pentru PNL este un deja-vu, suntem, că nu doar domnul Tăpriceanu e de 24 de ani în partid şi noi am trăit această istorie, nu doar o cunoaştem. Aş aminti o întâmplare, tot cu nişte foşti preşedinţi ca protagonişti, Valeriu Stoica şi Theodor Stolojan, când dânşii au trecut din PNL, şi spre a termina PNL, tot într-o zonă de putere şi anume puterea prezidenţială. Astăzi domnul Tăriceanu, şi cei care îl sponsorizează politic, face acelaşi lucru. Toate aceste lucruri care s-au întâmplat în ultimele zile, şi ruperea USL şi mişcările domnului Tăriceanu şi alte lucruri care vor urma eu cred că sunt binevenite, în sensul că urmează o limpezire a scenei politice româneşti. E mai sănătos aşa decât să fie continuat ceea ce devenise USL.”

sursa foto: stirileprotv.ro

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare