stele-telescop

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să vezi stele de aproape? Acum ai șansa să îți îndeplinești visul chiar în Timișoara. Ora Pământului va fi celebrată în Capitala Banatului cu o serie de acțiuni speciale, printre care concerte și demonstrații de dans. Scopul acțiunilor programate pentru astăzi este de a-i face pe oameni să fie conștienți de efectele încălzirii globale.

„Mesajul şi îndemnul pentru comunitatea Earth Hour din România este „Dăruieşte naturii energia ta”. În urmă cu 10 ani, la Sydney, Australia, a avut loc cea mai mare mișcare de mediu din istorie, inițiată de WWF. De-atunci, în fiecare an, milioane de cetăţeni sărbătoresc Ora Pământului şi atrag atenţia asupra impactului pe care acţiunile oamenilor îl au asupra mediului. Cetăţenii sunt invitaţi să stingă luminile și să petreacă o oră în aer liber, la o plimbare prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii, să protejeze natura, să recicleze, să folosescă mai mult sursele regenerabile de energie şi să încerce să-şi schimbe obiceiurile de consum.

Pentru a marca Ora Pământului 2018, municipalitatea timişoreană, prin Casa de Cultură a Municipiului, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Societatea Română pentru Astronomie Culturală organizează în Piaţa Libertăţii, cu începere de la orele 20.00, o diversitate de evenimente. Astfel, la ora 20.00, vor fi montate 10 telescoape astronomice prin care vizitatorii vor putea observa bolta cerească. Între orele 20.00 și 21.00 vor fi prezente coruri de copii din cadrul programului național Cantus Mundi. De la ora 21.00 pana la 22.00 Peregrinii, împreuna cu Deep 6 Project, vor susține spectacolul Ignem Terrae, un moment artistic ce va îmbina dansul cu focul”, a informat Primăria Timişoara.

Sursă foto: Fundația Calea Victoriei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here