Timișoara sărbătorește ”Ora Pământului” în Piaţa Victoriei. Vezi când are loc și la ce spectacole vei putea asista

- Advertisement -

Pentru a marca ”Ora Pământului 2015”, municipalitatea timişoreană împreună cu Casa de Cultură a Municipiului organizează în Piaţa Victoriei, cu începere de la orele 19:00, concerte cu: Pragu’ de Sus, o trupă timişoreană formată în anul 2003, despre care “unii spun că suntem o trupă pop-rock, alții că facem un folk alternativ, iar noi acceptăm orice provocare, atâta timp cât rămânem în zona originalului”, în următoarea componenţă: Călin Bârcean, solist vocal, chitară acustică, claviaturi, Costel Răsuceanu, chitară bas, voce, Răzvan Pomoja, chitară electrică, Vali Potra – tobe şi Cosmin Bârcean- percuţii, cajon. Trupa Box Office, înfiinţată în august 2003, va încânta auditoriul cu un repertoriu atipic datorită mixurilor şi remake-urilor făcute în stilul propriu, repertoriu alcătuit din piese raggae, pop, fresh, rock, blues şi funk ale artiștilor naționali și internaționali.

Între orele 20:30-21:30 va fi stins iluminatul public şi arhitectural în Piaţa Victoriei, clădirea Primăriei Municipiului Timişoara, la Catedrala Mitropolitană şi în Parcul Central. În acest timp, dacă vor fi condiţii meteorologice favorabile, vor avea loc observaţii astronomice cu Astroclubul Antares. Timişorenii sunt invitați la observaţii astronomice cu telescoape de amatori. Printre corpurile cereşti care se pot observa în data de 28 martie, cele mai importante sunt Luna, planeta Jupiter, câteva roiuri de stele şi constelaţii. Totodată, va avea loc şi un spectacol cu foc intitulat ”Trei”, susţinut de artistul de stradă Raluca Ilaş şi organizat cu sprijinul Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara.

Scopul acţiunii ”Ora Pământului” este acela de a trage un semnal de alarmă privind amplitudinea actuală a efectelor încălzirii globale, de a sublinia necesitatea efortului concertat pentru reducerea poluării planetei, evenimentul fiind şi un mijloc de promovare a soluţiilor ”verzi”, de combatere a schimbărilor climatice, de transmitere către cetăţenii Timişoarei a unui mesaj ecologic şi de conştientizare a societăţilor comerciale, instituţiilor şi cetăţenilor – asupra adoptării unei conduite ecologice în scopul gospodăririi durabile a resurselor energetice – resurse neregenerabile şi epuizabile.

Mesajul ”Earth Hour” este atât unul simbolic, de încurajare a simplului gest de a stinge lumina, în efortul global de a opri schimbarea climei pe planetă, cât şi unul practic, prin promovarea economisirii energiei prin mijloace simple atât la nivelul fiecărei familii, cât şi la nivelul companiilor şi instituţiilor.

De la an la an, mişcarea Earth Hour, iniţiată şi coordonată la nivel global de WWF, capătă proporţii din ce în ce mai mari, cucerind sute de milioane de oameni şi inducând totodată sentimentul de apartenenţă la o comunitate. Evoluţia spectaculoasă pe care a cunoscut-o mişcarea, de la prima ediţie din 2007 cu un singur oraş participant (Sydney) şi până în prezent, când a ajuns la o participare a peste 7.000 de oraşe din 152 de ţări, a demonstrat că aproape 2 miliarde de oameni din întreaga lume îşi doresc să facă ceva concret pentru mediul înconjurător.

Totodată, cetăţenii şi instituţiile publice, precum şi companiile private din Timişoara, sunt provocate ca pe data de 28 martie 2015, între orele 20:30 şi 21:30, să fie alături de Municipiul Timişoara printr-o contribuţie simbolică, aceea de a stinge voluntar lumina în locuinţele proprii, în clădirile în care îşi desfăşoară activitatea, precum şi iluminatul ambiental/arhitectural la clădirile pe care le deţin. Astfel, vom putea contribui în mod concret la acest eveniment mondial, prin stingerea luminilor şi reducerea consumului de energie electrică.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img