Ora Pământului sărbătorită pe biciclete, la Timişoara

Date:

Primăria Timişoara opreşte iluminatul public şi arhitectural în centrul oraşului, alte instituţii fac acelaşi lucru, iar bicicliştii sunt chemaţi la pedalat. Astăzi, începând cu ora 17:00, în cadrul evenimentului Earth Hour – Timişoara Bikeride.

Adunarea se dă în Parcul Central, de unde se pleacă pe un traseu deja stabilit, cu Poliţia Rutieră alături. „Sâmbătă, 29 Martie 2014, Pământul primeşte un cadou: timp de o oră, pedalăm pe biciclete în Timişoara pentru a promova acest mijloc alternativ de deplasare într-un oraş sufocat de maşini. Ne întâlnim în Parcul Central, la ora 17:00 şi plecăm pe traseu la ora 17:30. Poliţia Rutieră ne va însoţi. Vă rugăm să circulaţi disciplinaţi, grupaţi, să utilizaţi o singură bandă a sensului de mers, să nu folosiţi trotuarele şi nu vă luaţi la ceartă cu alţi participanţi la trafic”, este îndemnul lui Cătălin Ceauca, membru Timişoara Cycle Chic.

Acesta este cea de-a doua ediţie, anul trecut fiind organizat primul „Nightride” tot de Ora Pământului, eveniment la care au participat 120 de biciclişti. Organizatorii promit că vor face o tradiţie din asta, dar pentru reuşită au nevoie de sprijinul timişorenilor.

Traseul stabilit de organizatori pentru această seară este: Parcul Central – 16 Decembrie – Rebreanu – Calea Martirilor – Surorile Martir Caceu – Ripensia – Eroilor – Victor Babeş – Mihai Viteazu – 20 Decembrie – Brătianu – Hector – Oituz – Dima – Paris – Republicii – Ferdinand – Parcul Central.

Ora Pământului este un eveniment internaţional organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an. Earth Hour constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrice şi electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât şi de instituţii şi unităţi economice.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare