Ora Pământului sărbătorită pe biciclete, la Timişoara

Primăria Timişoara opreşte iluminatul public şi arhitectural în centrul oraşului, alte instituţii fac acelaşi lucru, iar bicicliştii sunt chemaţi la pedalat. Astăzi, începând cu ora 17:00, în cadrul evenimentului Earth Hour – Timişoara Bikeride.

Adunarea se dă în Parcul Central, de unde se pleacă pe un traseu deja stabilit, cu Poliţia Rutieră alături. „Sâmbătă, 29 Martie 2014, Pământul primeşte un cadou: timp de o oră, pedalăm pe biciclete în Timişoara pentru a promova acest mijloc alternativ de deplasare într-un oraş sufocat de maşini. Ne întâlnim în Parcul Central, la ora 17:00 şi plecăm pe traseu la ora 17:30. Poliţia Rutieră ne va însoţi. Vă rugăm să circulaţi disciplinaţi, grupaţi, să utilizaţi o singură bandă a sensului de mers, să nu folosiţi trotuarele şi nu vă luaţi la ceartă cu alţi participanţi la trafic”, este îndemnul lui Cătălin Ceauca, membru Timişoara Cycle Chic.

Acesta este cea de-a doua ediţie, anul trecut fiind organizat primul „Nightride” tot de Ora Pământului, eveniment la care au participat 120 de biciclişti. Organizatorii promit că vor face o tradiţie din asta, dar pentru reuşită au nevoie de sprijinul timişorenilor.

Traseul stabilit de organizatori pentru această seară este: Parcul Central – 16 Decembrie – Rebreanu – Calea Martirilor – Surorile Martir Caceu – Ripensia – Eroilor – Victor Babeş – Mihai Viteazu – 20 Decembrie – Brătianu – Hector – Oituz – Dima – Paris – Republicii – Ferdinand – Parcul Central.

Ora Pământului este un eveniment internaţional organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an. Earth Hour constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrice şi electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât şi de instituţii şi unităţi economice.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Ochiul Beiului, un colţ de natură scăldat în legende FOTO

Aşezată în judeţul Caraş, Ochiul Beiului se numără printre...

Sânzienele Sărbătoarea verii şi a bucuriei

Prilej de a sărbătorii soarele şi muncile agricole, bunăstarea...

Articole asemănătoare

Primarul Dominic Fritz a încălcat legea rutieră direct din șaua bicicletei

Pentru că românul s-a născut poet și știe, pe...

Un dement la Timisoara, distrugeri in Parcul Central pentru ca ii ”apartine”

Un bărbat care a distrus mai multe amenajări din...

Arunci gunoi pe jos, parchezi masina sau intri cu bicicleta pe interzis? AMENDA!

În ultima săptămână, polițiștii locali din Timișoara au aplicat...

Revin bicicletele! STPT ne ”indeamna” la pedalat, repornind sistemul VeloTM

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) anunță că repune...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img