Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriDan Negru ştie un român extrem de celebru mai zgârcit ca el....

Dan Negru ştie un român extrem de celebru mai zgârcit ca el. Nici nu-ţi imaginezi la cine se referă

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Supărat că toată lumea îl cataloghează drept foarte zgârcit, cu atât mai mult cu cât nu demult se declara dispus să-şi facă publică leafa primită de la televiziunea unde face de atâţia ani cele mai bune emisiuni de divertisment din România, timişoreanul Dan Negru a anunţat că ştie un român celebru care este un mare zgârcit şi, deşi îl cunoaşte de la 14 ani, acesta îi dezvăluie numele.

„Pentru că tot am ştampilă de zgârcit, există un mare zgârcit pe care-l cunosc de pe la 14 ani. Cu siguranţă îl cunoaşteţi, e celebru. Am auzit din mai multe surse că într-o zi a plătit un gradinar să-i aranjeze grădina din spatele vilei şi grădinarul a rupt grebla, din greşeala. Omul de care vă povestesc i-a luat amărâtului actele de identitate şi i le-a dat înapoi doar când acesta a plătit grebla. Împrumuta bani de la prieteni sau rude uitând să-i mai dea înapoi. Unul din aceştia, chiar finul lui, un păgubit care nu şi-a mai primit datoria înapoi, i-a făcut chiar o epigramă:

De ţi-ai face testamentul,
Tu să nu-mi laşi mii de franci!
Naşule, să-mi laşi obrazul,
Ca să-mi fac din el bocanci!

Pe zgârcit l-am descoperit când aveam vreo 14 ani, atunci am citit prima dată Neamul Şoimăreştilor. E Sadoveanu. Pagubitul, finul lui, e Păstorel Teodoreanu, celebrul epigramist. Cred că istoria sau literatura pot fi vândute şi aşa” a postat Dan Negru pe pagina sa de Facebook, băgând în ceaţă mulţi dintre simpatizaţii săi, care au fost „nevoiţi” să citească până la final pentru a afla cine este celebrul român atât de zgârcit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Vacantele achizitionate online, mai scumpe cu 4%. Cele offline, plus 22%, fata de 2018

La nivel mondial, industria turismului online a crescut, de la an la an, iar...

Start-up-ul romanesc FLOW face concurenta Societatii de Transport Public Timisoara, cu trotinete

FLOW, serviciul de închiriere de trotinete electrice a ajuns și în vest. Timișorenii se...

Uber Eats se lanseaza in Timisoara

Uber România anunţă extinderea Uber Eats, serviciul global de livrare de mâncare, în Timișoara....