peste-caras-03.03-2

Un vechi proverb chinezesc spune așa: „Dăi omului un pește și el va avea de mâncare o zi. Învață-l să pescuiască și va avea ce să mănânce toată viața.” Probabil la asta se gândea Viorel D. prins de poliția de frontieră cu jumătate de tonă de pește pentru care nu avea acte de proveniență.

Polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Berzeasca au oprit pentru un control, ieri pe DN 57, la ieșirea din localitatea Liubcova, un autoturism marca Volkswagen, condus de Viorel D. în vârstă  de 48 de ani, domiciliat pe raza județului Timiș. În autoturism au descoperit 468 de kilograme de pește din diferite specii (șalău, crap, caras, crap fitofag) pentru care șoferul nu avea documente legale de proveniență și trasnport.

Bărbatului i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracțiunea de deținere, transport sau comercializare a peștelui, icrelor sau produselor din pește fără documente legale. Conform purtătoarei de cuvânt a poliției de fontieră, cele aproape 500 de kilograme de pește, evaluate la aproximativ 4700 de lei, au fost confiscate și vor fi predate unei societăți de profil. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here