Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialTimişenii vor finalizarea reparaţiilor podului de la Albina. La lucrări, nici picior...

Timişenii vor finalizarea reparaţiilor podului de la Albina. La lucrări, nici picior de om FOTO/VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Podul de pe Drumul Judeţean 592, km 14, măsoară 80 de metri lungime şi 10 lăţime. Acesta face legătura între vechiul pod, care a fost construit în anul 1912, iar lucrările de reabilitare par a le da bătaie de cap atât muncitorilor, cât şi consilierilor judeţeni. În luna lui decembrie a anului 2009 a mai avut o dată loc inaugurarea acestui pod peste Timiş, însă la scurt timp după ce a fost redeschis circulaţiei a început să se deteriorieze, iar terasamentul din zona vechiului pod să se lase. Constructorii asigurau o valabilitate de 100 de ani şi susţineau sus şi tare că pentru realizarea lucrărilor s-a folosit tehnologie modernă. De atunci, linişte şi pace.

În luna lui martie a anului în curs, Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin a semnat un contract cu CEC Bank pentru suma de 156 de milioane. Creditul în cauză este vizat să acopere mai multe lucrări: sporirea capacităţii drumului Giroc-Timişoara, reabilitare DJ 692 Periam – DN6, reabilitarea drumului Orţişora-Seceani, modernizarea DJ 694 Dumbrava – Mâtnicu Mic, DJ 592 D Ohaba Forgaci – Racoviţa şi, desigur, refacerea podului de la Albina. Autorităţile au menţionat în 2010 că doresc să aloce suma de 4,2 milioane de euro pentru refacerea drumului peste Timiş. Termenul de finalizare al lucrărilor este vizat la 28 de luni de la data începerii acestora. O perioadă de timp stânjenitor de mare pentru o astfel de acţiune. Potrivit actului de susţinere a proiectului, podul prezintă numeroase degradări cu nivel de gravitate moderat, ceea ce nu justifică deloc cei peste doi ani ce fuseseră preconizaţi.

La faţa locului nici picior de om, muncitorii nu se arată a fi niciunde, singurul care mai cercetează stadiul lucrărilor şi îşi face treaba fiind … un maidanez. Ni se explică că ar fi în pauză de masă … şi au plecat cu tot cu utilaje şi unelte ? Podul este neschimbat, neatins, iar după cum era de aşteptat, lucrările stagnează.

În acest scop, un timişean nemulţumit a iniţiat o petiţie on-line prin care cere finalizarea acestor structuri şi mobilizarea cetăţenilor pentru această cauză. „Este absolut ruşinos că beneficiarul CJ Timiş nu a depus toate diligenţele pe lângă constructor, pentru ca un amărât de pod peste Timiş să fie reparat în extrem de largul termen de 28 de luni….Românii au reuşit să construiască mai repede de atât poduri peste Dunăre acum 2.000 de ani. Navetiştii au pierdut în cele 28 luni 33.600 minute,sau 560 ore,sau 23 de zile stând la semafor la acest pod ce nu se va termina prea curând…… Termenul oficial de finalizare este aprilie 2014 şi este departe de finalizare acest important obiectiv pentru judeţul nostru, dar şi pentru mulţi timişoreni,buzieseni,lugojeni cât şi mulţi turişti ce îşi doresc un sejur în frumoasa staţiune Buziaş.” afirmă iniţiatorul în „discursul” său. Cei care doresc să semneze petiţia pot intra AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare