Timişoara a intrat în acest program şi astfel este inclusă în categoria destinaţiilor principale pentru investiţii în registrul AEA, atestată prin Certificatul de Destinaţie Principală pentru Investiţii și titlul aferent. Astăzi, la Londra, Timişoara primeşte acest certificat şi fanionul EBA (Europe Business Assembly).

Beneficiile pentru Timişoara sunt:
– suport managerial pentru proiectele de investiţii: pe site-urile oficiale ale AEA și partenerilor săi, în revista online ”The Leader Times and The Socrates Almanac”, în cursul prezentărilor privind orașele atractive pentru investiţii, ca parte a misiunii economice și Summiturilor AEA;
– organizarea summit-urilor și întâlnirilor naţionale, regionale și internaţionale pentru afaceri în orașul nostru, cu participarea experţilor și specialiștilor AEA, a reprezentanţilor elitelor de afaceri, investitorilor, politicienilor, autorităţilor, city-managerilor și oamenilor de știinţă;
– atragerea atenţiei liderilor regionali și mondiali ai companiilor, instituţiilor bancare și financiare, companiilor de construcţii și comunităţilor de afaceri în vederea dezvoltării unor proiecte și implementării de programe pentru creșterea economic a orașului/regiunii.

Clasarea ca destinație principală – AEA oferă o evaluare comprehensibilă a situatiei orașului/regiunii și aderă la evaluarea experţilor globali de la Universitatea Oxford și din alte universităţi de vârf. AEA colaborează cu lideri și experţi de top în diverse domenii, care sunt angajaţi să elaboreze o evaluare integrală a situaţiei economice a orașului/regiunii și, de asemenea, să evalueze nivelul de atractivitate economică și potenţialul investiţional.

Criterii de clasare: poziţionarea economică și geografică, potenţialul resurselor naturale, potenţialul economic, energia, transportul, infrastructurile sociale și industriale, resursele umane din regiune, nivelul de educaţie și accesul la sănătate, potenţialul în inovare, tehnică și știinţă, tabilitatea politică, portofoliul de programe de dezvoltare a orașului pe termen mediu și lung, mecanismele de protejare a investiţiilor, existenţa în regiune a unor preferinţe investiţionale, zone economice libere și teritorii cu prioritate de dezvoltare.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.