Timișoara ar putea sufla în ”ceafa” Bucureștiului. Care este planul pentru transformarea în METROPOLĂ

- Advertisement -

Primarul Timișoarei are planuri de ”extindere” a capitalei Banatului. Nicolae Robu a anunțat că își dorește ”expansiunea” teritorială a orașului de pe Bega, care ar putea ”înghiți” comunele periurbane și le-ar transforma în cartiere ale orașului, totul pentru o dezvoltare și mai puternică a zonei.

”A sosit vremea unificării între Timişoara şi comunele din jur, pentru crearea unei aglomerări urbane, a unei metropole care să se poată dezvolta într-un concept unitar. Nu cred că situația actuală e bine să continue astfel pentru că, în timp, se va ajunge să se tragă ponoasele în urma faptului că fiecare dintre aceste unităţi administrativ-teritoriale se dezvoltă fără să ţină cont de proiectele vecinilor. Cred că este nevoie de un masterplan care să cuprindă şi Timişoara şi toate comunele adiacente”, a explicat Nicolae Robu.

Conform planului de extindere prezentat de întâiul gospodar al urbei de pe Bega, Timișoarei ar urma să i se ”anexeze” comunele Dumbrăviţa, Dudeștii Noi, Ghiroda, Giroc, Sânandrei, Săcălaz, Şag, Moşniţa Nouă și Sânmihaiu Român. Planul de dezvoltare ar putea cuprinde, într-un viitor mai îndepărtat lipirea la oraș și a altor comune, aflate la o distanță mai mare decât cele menționate. ”În prima instanţă ar trebui să ne unim cu tot ce este vecin cu Timişoara acum. Sigur că nu exclud o abordare şi mai largă”, a mai spuns primarul Timișoarei.

Edilul-șef de pe Bega nu a venit cu această propunere și în fața primarilor comunelor menționate, care ar putea rămâne fără ”pâinea de la gură”, însă planurile lui Nicolae Robu sunt cât se poate de serioase, acesta anunțând deja consultări pe această temă cu parlamentarii de Timiș, aceștia din urmă având sarcina de a promova ideea sa în Guvern, unde e nevoie de o ordonanță pentru îndeplinirea unui astfel de plan.

”Trebuie să vedem lucrurile şi altfel, să stabilim unde vor putea fi amplasate obiectivele industriale în Timişoara, pentru că, dacă nu facem asta, ne vom trezi că, peste 20-30 de ani, vom avea tot felul de obiective industriale în mijlocul Timişoarei. Atunci când calea ferată a fost poziţionată unde este ea acum, acel loc era în afara Timişoarei… Este timpul unor abordări vizionare. Şi locurile de agrement trebuie amplasate într-un concept unitar. Va trebui să fie o fuziune”, a conchis Robu.

Foto: Google Maps

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img