Timișoara continuă ”modernizarea”. Aquatim montează contoare cu telecitire în partea de sud a orașului FOTO

- Advertisement -

La fel ca la campaniile precedente, societatea anunță clienții prin notificări scrise care este data programată pentru înlocuirea contorului. La sfărșitul fiecărei săptămâni, pe site-ul www.aquatim.ro vor fi publicate străzile programate pentru înlocuiri în săptămâna următoare.

Clienții Aquatim nu plătesc nimic pentru noile contoare. Pentru o companie de apă, acestea sunt o investiție avantajoasă, care reduce costurile de deplasare și de personal pentru citirea fizică a contoarelor și furnizează date corecte, fără erori. Contoarele sunt prevăzute cu module radio, care permit citirea consumurilor de la o distanță de maxim 200 de metri. Astfel, consumul înregistrat poate fi citit cu regularitate, chiar și atunci când angajații nu au acces la contor, iar facturarea se poate face pe baza consumului real, nu a unor estimări. Mai mult, înregistrările sunt stocate în baze de date, așadar pot fi aflate cu ușurință valorile din orice moment și depistate consumurile neobișnuit de mari, care ascund eventuale defecte ale rețelelor interioare.

Achiziția și instalarea contoarelor radio în Timișoara s-a făcut în tranșe anuale, începând cu anul 2008. În prezent, pe branșamentele de apă din oraș sunt montate circa 16.000 de astfel de dispozitive, urmând ca pe viitor toate branșamentele să fie prevăzute cu contoare cu telecitire. Aria de operare a societății Aquatim acoperă 100 de localități din județul Timiș, unde sunt montate peste 60.000 de contoare. Gradul de contorizare este de 100% în Timișoara și peste 95% în toată aria de operare.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare