Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEconomieFrancul elveţian continuă să scadă

Francul elveţian continuă să scadă

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ieri, cursul francului a scăzut de la 4,1611 la 4,1522 lei, medie care este mai ridicată cu 9,7% faţă de cea înregistrată în 14 ianuarie, înainte de măsura luată BNE.

Cursul euro a avut o evoluţie uşor ascendentă, leul mişcându-se identic cu celelalte cu monede din regiune. Tendinţa a fost provocată de creştere aversiunii faţă de risc, după ce Banca Centrală Europeană a hotărât să nu mai permită băncilor din Grecia să utilizeze obligaţiuni emise de statul elen drept garanţii pentru noi credite accesate de la BCE. Prin această măsură se încearcă a se pune presiune pe Atena pentru a accepta renegocierea datoriei publice. Media monedei unice a urcat de la 4,4081 la 4,4088 lei, într-o şedinţă în care piaţa s-a deschis la un minim de 4,4020, cotaţie apropiată de cea de la închiderea de miercuri. Uşoara presiune pe cumpărarea de valută a ridicat euro la un maxim de 4,4130 lei, pentru ca la ora 14:00 tranzacţiile să se realizeze la 4,4070 – 4,41 lei.

Cursul dolarului american a crescut de la 3,8507 la 3,8542 lei. Reamintim că în 23 ianuarie dolarul a atins un maxim istoric de 3,9980 lei, într-o şedinţă în care cotaţiile au urcat spre 4,41 lei.

În regiune, euro fluctua între 4,164 şi 4,183 zloţi, respectiv între 308,2 şi 309,4 forinţi.

Perechea euro/dolar se tranzacţiona pe pieţele internaţionale între 1,1304 şi 1,1456 dolari, în uşoară scădere faţă de miercuri, când crescuse spre 1,15 dolari.

Deprecierea a fost provocată de decizia BCE de a nu mai ajuta cu lichiditate sistemul financiar din Grecia, ceea ce ar creşte, în opinia investitorilor, riscurile ieşirii acestui stat din zona euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Moneda Naţională, una dintre cele mai stabile din Europa

De două săptămâni şi jumătate, moneda naţională este una dintre cele mai stabile din...

Moneda americană a crescut cu 2,5% săptămâna trecută pe piaţa valutară

Decizia Rezervei Federale americane de a menţine nemodificată dobânda, care se află de la...

Francul elveţian a atins minimul ultimelor opt luni

Perioada analizată a fost una pozitivă pentru leu, acesta reuşind să se aprecieze faţă...