Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Euro se întoarce spre 4,44 lei

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Pieţele au fost încântate de încheirea acordului internaţional pentru limitarea programului nuclear al Iranului, chiar dacă Israelul a arătat că nu este încântat de obţinerea lui.

Pe plan local, anunţul agenţiei Standard & Poor’s referitor la îmbunătăţirea, după cinci ani, a perspectivei ratingului României de la „stabilă“ la „pozitivă“ nu a avut efecte semnificative în piaţă, atâta vreme cât Fitch şi Moody’s plasează ţara noastră în categoria cu risc acceptabil pentru investiţii „investment grade”.

Astfel, cursul euro a coborât de la 4,4521 la 4,4447 lei, într-o şedinţă care s-a deschis la 4,4470 – 4,45 lei, valori uşor mai scăzute decât cele de vineri seară. Tendinţa de apreciere a leului s-a menţinut, astfel că la ora 14:00 cotaţiile din piaţă erau de 4,4430 – 4,4460 lei.

Cursul dolarului american a scăzut de la 3,2944 la 3,2892 lei, iar cel al francului elveţian de la 3,6177 la 3,6128 lei, în timp ce perechea euro/dolar se tranzacţiona la 1,3507 – 1,3555 dolari, tendinţa fiind una de uşoară apreciere a monedei americane.

Atenţia investitorilor se îndreaptă constant către declaraţiile oficialilor celor două mari bănci centrale ale zonei euro şi ale SUA. Astfel, ei aşteaptă publicarea datelor privind şomajul şi inflaţia din zona euro, care ar putea determina BCE să aducă dobânda sa cheie aproape de 0%, aceasta situându-se în acest moment la minimul istoric de 0,25%, chiar dacă preşedintele ei, Mario Draghi, a afirmat recent că nu se intenţionează o astfel de mişcare.

Pe piaţa londoneză a metalelor, LBMA, preţul unciei de aur a coborât la 1.225,5 dolari, nivel care nu a mai fost atins de la începutul lui iulie.

În piaţa la termen de la Sibiu, euro se tranzacţiona pe decembrie la 1,3517 – 1,3570 iar pe martie la 1,3491 – 1,3502 dolari. Uncia de aur cobora pentru scadenţa de luna viitoare la 1.229 – 1.233 dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Moneda Naţională, una dintre cele mai stabile din Europa

De două săptămâni şi jumătate, moneda naţională este una dintre cele mai stabile din...

Moneda americană a crescut cu 2,5% săptămâna trecută pe piaţa valutară

Decizia Rezervei Federale americane de a menţine nemodificată dobânda, care se află de la...

Francul elveţian a atins minimul ultimelor opt luni

Perioada analizată a fost una pozitivă pentru leu, acesta reuşind să se aprecieze faţă...