Timişoara rămâne capitala artelor spectacolului

- Advertisement -

Timișoara şi-a consolidat în ultima săptămână poziţia de capitală a artelor spectacolelor, iar vestea bună e că lucrurile nu se opresc aici. Un bilanţ sumar al primelor 5 zile de FEST-FDR 2014 dezvăluie un tablou cât se poate de atrăgător pentru Timişoara teatrală: peste 150 de artişti şi oameni ai scenei prezenţi la Timişoara, 15 reprezentaţii din cele mai diverse, probleme stringente ale realităţii abordate creativ, din perspective multiple, săli pline şi public entuziast.

Oferta este pe măsura aşteptărilor: spectacole grandioase de stradă, un regal de teatru- dans (garantat de nume ca Gigi Căciuleanu, Răzvan Mazilu şi Andrea Gavriliu) şi dramaturgie contemporană. Dacă adăugăm şi nume-surpriză precum Peter Stein sau Christian Lacroix, prezente prin spectacolele lor, dar şi reprezentaţii susţinute de două dintre cele mai importante teatre europene, perspectiva asupra ediţiei 2014 a FEST-FDR este completă.

Până atunci, iubitorii de teatru vor avea ocazia de a se reîntâlni cu sălile de spectacol. În cele trei săptămâni care au rămas, Teatrul Naţional din Timişoara a pregătit o ofertă demnă de o primăvară teatrală: în 22 mai, spectacolul ”Scrisori de Dragoste către Stalin”, de Juan Mayorga, în regia lui Ştefan Iordănescu, avându-i ca protagonişti pe actorii Mălina Manovici, Victor Manovici şi Damian Oancea va explora relaţia complicată între creaţie şi mecanismele puterii. O nouă premieră îşi aşteaptă publicul pe 7 iunie. Este vorba de ”Canicula” de Antoaneta Zaharia, regia Miruna Radu, în interpretarea actorilor Mirela Puia şi Cătălin Ursu.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

De-a hoții și vardiștii. Fostul șef al Poliției Lugoj a recunoscut că este infractor!

La trei luni de la publicarea pe site-ul nostru...

Bianca Gavrilita, singurul reprezentant al judetului Timis in PSD, pentru alegerile europarlamentare

PSD Timiş are un reprezentant pe loc (greu) eligibil,...

Vărădia, printre ultimele redute bănățene ale pescuitului la crap

Dacă ţările vecine precum Serbia şi Ungaria beneficiază de...

FOTO SEXY Nu vă uitaţi dacă nu aveţi inima tare! Laura Cosoi, în costumul Evei!

Că moldovencele sunt sexy, nu este doar o vorbă!...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare