Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriCulturăTimişoara rămâne capitala artelor spectacolului

Timişoara rămâne capitala artelor spectacolului

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Timișoara şi-a consolidat în ultima săptămână poziţia de capitală a artelor spectacolelor, iar vestea bună e că lucrurile nu se opresc aici. Un bilanţ sumar al primelor 5 zile de FEST-FDR 2014 dezvăluie un tablou cât se poate de atrăgător pentru Timişoara teatrală: peste 150 de artişti şi oameni ai scenei prezenţi la Timişoara, 15 reprezentaţii din cele mai diverse, probleme stringente ale realităţii abordate creativ, din perspective multiple, săli pline şi public entuziast.

Oferta este pe măsura aşteptărilor: spectacole grandioase de stradă, un regal de teatru- dans (garantat de nume ca Gigi Căciuleanu, Răzvan Mazilu şi Andrea Gavriliu) şi dramaturgie contemporană. Dacă adăugăm şi nume-surpriză precum Peter Stein sau Christian Lacroix, prezente prin spectacolele lor, dar şi reprezentaţii susţinute de două dintre cele mai importante teatre europene, perspectiva asupra ediţiei 2014 a FEST-FDR este completă.

Până atunci, iubitorii de teatru vor avea ocazia de a se reîntâlni cu sălile de spectacol. În cele trei săptămâni care au rămas, Teatrul Naţional din Timişoara a pregătit o ofertă demnă de o primăvară teatrală: în 22 mai, spectacolul ”Scrisori de Dragoste către Stalin”, de Juan Mayorga, în regia lui Ştefan Iordănescu, avându-i ca protagonişti pe actorii Mălina Manovici, Victor Manovici şi Damian Oancea va explora relaţia complicată între creaţie şi mecanismele puterii. O nouă premieră îşi aşteaptă publicul pe 7 iunie. Este vorba de ”Canicula” de Antoaneta Zaharia, regia Miruna Radu, în interpretarea actorilor Mirela Puia şi Cătălin Ursu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

A doua săptămână de super teatru, la FEST-FDR, în Timişoara: despre sensul vieţii, însemnările unui nebun şi balet în aer liber!

S-a scurs prima săptămână din FEST-FDR, festivalul de teatru care a scris poveste în...

12 zile de SUPER teatru! De unde puteţi cumpăra bilete la FEST-FDR2017 şi ce piese se vor juca GRATUIT

12 zile de teatru de cea mai înaltă calitate - de asta vor avea...

O nouă ediție a Festivalului European al Spectacolului, la Timișoara, în septembrie. Programul complet

A mai rămas o lună până la unul dintre cele mai importate evenimente culturale...