Timișoara UNITĂ! Mobilizare IMPRESIONANTĂ a celor care au donat sânge pentru ajutorarea victimelor incendiului din clubul „Colectiv”

- Advertisement -

Solidaritatea face diferența la Timișoara. Mobilizare impresionantă a timișorenilor, și a oamenilor din vestul țării, în general, față de victimele tragediei din clubul „Colectiv”, care a creat o emulație puternică în rândul cetățenilor din România. Compasiunea față de tinerii afectați de incendiul ce a avut loc în noaptea de vineri a adus la ușa Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara peste 200 de oameni.

De azi dimineață și până la ora 12.00, un număr impresionant de 220 de donatori au venit să-și ajute semenii și au donat sânge. Chiar dacă până acum Timișoara nu a fost solicitată de la București pentru a transporta sânge, orașul de pe Bega este mai mult decât pregătit să facă diferența!

[AdSense-C]

Frigiderele Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara sunt pline în aceste momente, iar cei care își doresc să mai doneze sânge o pot face și zilele viitoare, fiind programați, pe rând.

Oricine poate dona sânge, dacă îndeplineşte următoarele condiţii:

– vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani
– greutate peste 50 de kg.
– puls regulat, 60-100 bătăi pe minut
– tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
– să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
– pentru femei: să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
– să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu 48 de ore înaintea donării
– să nu fie sub tratament pentru diferite afecţiuni, respectiv hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine
– donatorii să nu aibă sau să nu fi avut următoarele boli: TBC, sifilis, malarie, epilepsie şi alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele (pzoriazis, vitiligo), miopie forte peste 6 dioptrii, cancer, hepatită de orice fel.

Centrul de transfuzie sanguină din Timișoara se află pe strada Martir Ciopec nr.1. telefoane: 0356/175711 si 0256/482271. Programul centrului de pe str. Martir Marius Ciopec este de la ora 8.00 la 12.00, de luni până vineri. Se donează 450 de mililitri de sânge.

*30 de morți și 137 de răniți sunt la ora actuală ultimele cifre ale incidentului de la clubul „Colectiv”.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare