Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

BRIOSE CU ALUNE DE PADURE-RETETA ZILEI- 5 septembrie

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
26.9 ° C
27.8 °
26.1 °
36 %
2.6kmh
0 %
vin
27 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
24 °
mar
26 °

Ingrediente

  • 250 g margarină
  • 1 praf sare
  • 200 g zahăr
  • 200 g alune de pădure
  • 100 ml apă plată
  • 240 g făină
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 bucata lămâie

Preparare

1. Se  pun, pentru început, alunele la cuptor și se lasă, 15 minute, la 120˚ C. După ce s-au copt, se scot din tavă, se aleg câteva pentru ornat, iar restul se zdrobesc cu blenderul sau cu robotul.
2. Separat, se pune margarina într un bol și se freacă cu zahărul până se obţine o cremă foarte fină. Se adaugă sarea și alunele măcinate şi se amestecă bine. Se toarnă apa minerală, praful de copt stins în zeama de lămâie, și, la sfârșit, se pune făina cernută.
3. După ce s-a omogenizat compoziţia, se toarnă în formele de brioșe, se ornează cu alune întregi și se bagă în cuptor, la 140-150˚ C. După ce s-au copt, se scot și se servesc reci.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare