ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Timișorenii au protestat ieri din nou. Aproximativ 200 de persoane au participat la marș

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Timișorenii au protestat ieri din nou, pentru a patra zi consecutiv. Numărul demonstranților a scăzut vertiginos însă, aproximativ 100 de persoane fiind prezente la întâlnirea clasică, de la locul de plecare, Piața Victoriei din Timișoara. La fel ca și în celelalte zile, timișorenii au scandat lozinci împotriva sistemului politic care a condus deficitar țara.

Liderii protestului au luat cuvântul în fața mulțimii. După ce au ținut scurte discursuri și au expus planul de acțiune, aceștia i-au îndemnat pe ceilalți manifestanți să-și folosească smarthphone-urile pentru a-și da check-in pe Facebook în Piața Victoriei, în speranța că sosi mai mulți oameni, care li se vor alătura. Marșul a început de abia după ce cu toții au căzut de acord să cumpere lumânări, pe care să le aprindă, ulterior, în Piața Maria, unul dintre punctele de pe traseul marșului de aseară.

„Suntem generația, care schimbă nația”, „Păcat, păcat, de sângele vărsat” au fost doar câteva dintre numeroasele lozinci care au putut fi auzite după începerea marșului, în timp ce se îndrepta către locul în care a început Revoluția din 1989, Piața Maria. Doi copii care țineau o pancartă pe care scria „Doar la pubertate ai imunitate. Jos imunitatea!” se aflau în fruntea protestatarilor, a căror număr a crescut, treptat, la aproximativ 200 de persoane. Singurele momente jenante de pe parcursul traseului au fost incursiunile a două persoane trecute de vârsta a doua, îmbibate de alcool, care în dese rânduri provocau atât polițiștii și jandarmii, dar și pe unii jurnaliști.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/radu.constantin.5095/videos/997225940340713/?l=4129096490041795758″ width=”650″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

După ce au aprins lumânările în fața locuinței pastorului Laszlo Tokes, demonstranții s-au reîntors în Piața Victoriei, fiind așteptați de alte câteva zeci de persoane, iar împreună au întocmit o listă coerentă de revendicări, care să fie trimisă la București. Dacă unii dintre protestatari au ales să plece către Complexul Studențesc pentru a scrie lista revendicărilor, restul rămași s-au îndreptat către Prefectura Timiș, așa cum au făcut-o și în zilele anterioare, timp în care numărul victimelor incendiului Colectiv a ajuns la 41.

Supravegheați îndeaproape de poliție și jandarmi, care s-au arătat înțelegători și cooperanți, a revenit în Piața Victoriei după incursiunea de la Prefectura Timiș, cântând melodia „Timișoara” a celor de la Pro Musica. Protestul a luat sfârșit după ce, pentru câteva minute, cu toții au strigat la unison „Colectiv! Colectiv! Colectiv!”, dar și după ce au promis că și astăzi, la aceeași oră, se vor întâlni în același loc, Piața Victoriei.

[responsive_youtube

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore