Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Traian Băsescu: Marea Neagră este un lac rusesc. Republica Moldova trebuie tractată către UE

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
18.5 ° C
19.5 °
17.9 °
72 %
3.1kmh
0 %
sâm
20 °
Dum
24 °
lun
22 °
mar
25 °
mie
25 °

Traian Băsescu a declarat sâmbătă că el crede că președintele Rusiei, Vladimir Putin, se uită cu mare jind la gurile Dunării. Președintele a explicat, conform Mediafax,  că îngrijorarea profundă a Occidentului și a Statelor Unite cu privire la situația din Crimeea s-a creat și pe fondul faptului că după 1968, este prima dată când în Europa se petrece invadarea și anexarea teritoriului unui stat la alt stat prin amenințarea armată.

Cred că Putin se uită cu cel mai mare jind, dacă privim în istoria Federaţiei Ruse şi în istoria Imperiului rus, se uită cu jind la gurile Dunării. Cred că Transnistria, Odessa şi către gurile Dunării, către această zonă, nu ştiu dacă se va întâmpla, dar mi-am făcut datoria să avertizez aliaţii noştri, sper să nu se întâmple, dar, în mod categoric, aceste riscuri există

Președintele le-a amintit celor care l-au blamat când a declarat, mai demult, că Marea Neagră este lac rusesc, că acum, după ce Federația Rusă a anexat Crimeea, că previziunile sale au fost corecte:„Poate cei care m-au blamat când am spus «Marea Neagră, lac rusesc» acum, după ce văd Crimeea luată, îmi vor da şi dreptate, pentru că asta pare a fi devenit Marea Neagră, după ce are în jurul ei o salbă de conflicte îngheţate. Sigur, expresia este una care defineşte o realitate, nu o realitate politică, dar una militară”

Şeful statului a adăugat că, împreună cu aliaţii, colegii din Uniunea Europeană, obiectivul major trebuie să fie tractarea cât mai rapidă a Republicii Moldova în Uniunea Europeană dar că acest demers este îngreunat de o bună parte a populației deoarece, potrivit unui sondaj proaspăt din Republica Moldova, 42% din populaţie vrea în Uniunea euroasiatică, iar 38% în Uniunea Europeană, diferenţa reprezentând-o nehotărâţii, şi a adăugat că Partidul Socialist din Republica Moldova are, acum, în sondaje, 47%, în condiţiile în care alegerile sunt în luna noiembrie.

1 COMENTARIU

  1. Ce sa caute Moldova in U.E????Crei ca sunt la fel de tampiti ca si noi?!Bine fac moldovenii ca raman langa Federatia Rusa ! Tu Base esti doar o sluga nenorocita a U.E si SUA !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare