Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalTraian Băsescu: „România este un susţinător fără rezerve a integrităţii teritoriale a...

Traian Băsescu: „România este un susţinător fără rezerve a integrităţii teritoriale a Ucrainei”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În urma declarațiilor făcute ieri de către premierul român, privind posibilitatea unui conflict armat, președintele Traian Băsescu îi asigură pe români că nu exista nici un pericol ca țara să intre în război cu Rusia.

Conform Adevărul, Traian Băsescu declară că dialogul dintre Moscova și Washington este unul defectuos, care ar putea avea ca rezultat un război civil. Președintele declară că România susține integritatea teritorială a Ucrainei, dar și că un astfel de conflict nu i-ar afecta pe români. Cât despre minoritatea românească din Ucraina, Traian Băsescu consideră că etnicii români respecta cererea statului român, de a susține și de a fi loiale națiunii pe teritoriul căreia se află acum.

„Şi la începutul crizei şi acum afirm poziţia statului român şi anume: România este un susţinător fără rezerve a integrităţii teritoriale a Ucrainei. Din păcate, în estul şi sudul Ucrainei lucrurile se complică. În momentul de faţă sunt toate elementele care pot identifica în Ucraina un început de război civil. În mod categoric guvernul legitim de la Kiev are obligaţia să menţină funcţionalitatea tuturor instituţiilor statului. În acelaşi timp numărul mare de victime ridică problema profesionalismului cu care se fac aceste analize, intervenţii”, a explicat Traian Băsescu.

Președintele român a vorbit și despre interesul României, învecinată cu Odessa, prin brațul Chilia, la necesitatea evitării unui război civil generalizat. România nu va fi nicidecum implicată într-un posibil conflict de o astfel de natură, dar e posibil să fie afectată de instabilitatea politică a statului vecin în ceea ce privește împrumuturile externe, a mai declarat Traian Băsescu.

Ca reacție la declarațiile premierului, Traian Băsescu le pune pe seama viitoarei campanii prezidențiale, și îi asigură pe cetățeni că România nu va fi atacată de Rusia, dar că asta nu înseamnă că nu va face eforturi pentru a echilibra situația din in regiune.

Președintele îi mai transmite premierului să clarifice situația cu Republica Moldova, și să dea prioritate proiectelor de interconectare energetică, și extinderea gazoductului de la Iași-Ungheni până la Chișinău, adăugând că doar Guvernul poate soluționa aceste probleme.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

(P) Noi am fost mereu în mijlocul oamenilor, nu doar acum în perioada electorală

Domnule Dobra, constatăm că PSD Timiș a pornit în forță campania electorală, iar prima...

Victor Ponta: Domnul Robu, tot un fel de Vanghelie, dar din Banat.

Pentru că românul s-a născut poet şi ştie pe lângă fotbal şi politică să...

Demisionarul Victor Ponta, PE ASCUNS, la Timișoara!

Pentru că românul s-a născut poet şi ştie pe lângă fotbal şi politică să...