Kelemen Hunor a creat surpriza la care nimeni nu se aștepta, cu atât mai mult cei de la PSD, partid cu care UDMR este în alianță. Decizia Uniunii a fost îngreunată de revenirea în „ecuaţia politică” a lui Corneliu Vadim Tudor, spune fostul prezidențiabil. „Nu putem fi alături de Vadim Tudor nici măcar pentru o oră, nu înţelegem de ce a fost scos de după cordonul sanitar. Nu putem asuma să fim de aceeaşi parte cu Corneliu Vadim Tudor”, a spus Kelemen.

„Am adoptat, cu majoritate a voturilor şi o singură abţinere, să recomandăm alegătorilor noştri să voteze conform propriilor convingeri. Suntem convinşi că avem un electorat matur, ştie să voteze astfel încât interesele comunităţii maghiare să nu fie lezate”, a mai spus liderul UDMR, ceea ce înseamnă că românii de etnie maghiară au ”liber” să voteze atât cu Klaus Iohannis, cât și cu Victor Ponta.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.