Un avion, cu echipaj medical la bord, a aterizat forţat în pădure, la Beliş, în judeţul Cluj

0
1045

La bordul avionului care a aterizat foţat se afla o echipă medicală care se îndrepta dinspre Bucureşti spre Oradea. Accidentul a avut loc în zona comunei Beliş, iar viceprimarul localităţii, Mariana Ciumăfai, a precizat că accidentul a avut loc într-o zonă împădurită, în apropierea unui lac (foto, cu verde închis).

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Andrei Biriş, a declarat că în jurul orei 16:30 a fost primit un apel pe numărul de urgenţă 112 prin care o persoană anunţa că avionul s-a prăbuşit şi că erau şapte persoane la bord, toate în viaţă. „Persoana respectivă a spus că nu poate vorbi mult la telefon, pentru că acordă primul ajutor. A spus că e un avion de mici dimensiuni cu şapte persoane la bord. Am trimis echipaje de prim ajutor, avem două maşini de teren de prim ajutor. Mai avem şi alte echipaje care le urmează’, a precizat purtătorul de cuvânt al I.S.U. Cluj, pentru Agerpres.

SMURD Mureş a încercat trimiterea unui elicopter pentru a ajuta la faţa locului, însă acesta a fost reţinut la sol datorită ceţii, au precizat pentru Vocea Timişului, surse din Ministerul Sănătăţii. „Condiţiile meteorologice nu le permit piloţilor aterizarea din cauza ceţei dense cu atât mai mult că este vorba despre o zonă împădurită, astfel că elicopterul rămas la sol”, a declarat sursa citată.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.