Un fost student al Politehnicii din Timişoara, premiat cu medalia de aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva

Corneliu Birtok-Băneasă, un inginer auto din Deva (judeţul Hunedoara) a câştigat medalia de aur şi premiul delegaţiei din Hong Kong la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, pentru crearea unui dispozitiv care reduce consumul de carburant al camioanelor.

Ardeleanul, născut pe 19 februarie 1978, a terminat cursurile liceale la Grupul Şcolar „Grigore Moisil” din Deva, pentru ca studiile universitare să le facă la Timişoara, în cadrul Universităţii Politehnice din oraşul de pe Bega.

Prezent la Geneva alături de alţi aproape 800 de inventatori, veniţi la târgul elveţian din 45 de ţări de pe tot Mapamondul, a luat medalia de aur cu dispozitivul inventat de el. Acest dispozitiv de transfer al aerului reduce consumul de carburant cu peste 5% la camioane şi autobuze în condiţii de trafic normal.

“Am fost jurizat de patru membri ai unui juriu internaţional, specialişti în industria auto. Aceştia au apreciat aplicabilitatea invenţiei mele”, a declarat Corneliu Birtok-Băneasă.

România a adus de la Târgul Internaţional de la Geneva nu mai puţin de 30 de medalii, din care 18 de aur, ţara noastră clasându-se pe primul loc pentru al doilea an consecutiv.

Foto:Facebook

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img