Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentUn fost student al Politehnicii din Timişoara, premiat cu medalia de aur...

Un fost student al Politehnicii din Timişoara, premiat cu medalia de aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Corneliu Birtok-Băneasă, un inginer auto din Deva (judeţul Hunedoara) a câştigat medalia de aur şi premiul delegaţiei din Hong Kong la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, pentru crearea unui dispozitiv care reduce consumul de carburant al camioanelor.

Ardeleanul, născut pe 19 februarie 1978, a terminat cursurile liceale la Grupul Şcolar „Grigore Moisil” din Deva, pentru ca studiile universitare să le facă la Timişoara, în cadrul Universităţii Politehnice din oraşul de pe Bega.

Prezent la Geneva alături de alţi aproape 800 de inventatori, veniţi la târgul elveţian din 45 de ţări de pe tot Mapamondul, a luat medalia de aur cu dispozitivul inventat de el. Acest dispozitiv de transfer al aerului reduce consumul de carburant cu peste 5% la camioane şi autobuze în condiţii de trafic normal.

“Am fost jurizat de patru membri ai unui juriu internaţional, specialişti în industria auto. Aceştia au apreciat aplicabilitatea invenţiei mele”, a declarat Corneliu Birtok-Băneasă.

România a adus de la Târgul Internaţional de la Geneva nu mai puţin de 30 de medalii, din care 18 de aur, ţara noastră clasându-se pe primul loc pentru al doilea an consecutiv.

Foto:Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Ultimele pregătiri pentru Târgul de Paști din Timișoara

Târgul de Paște de la Timișoara se va deschide în câteva zile, anunță reprezentanții...

Se fac pregătiri pentru Târgul de Paște. Primăria preia dosarele comercianților

Primăria Timișoara a demarat pregătirile pentru Târgul de Paște de anul acesta. Comercianții care...

Cei mai valoroși absolvenți ai UPT, reuniți în cadrul evenimentului „Cariera ta începe azi!”, pentru a se destăinui în fața studenților

Cel de-al treilea eveniment Cariere de Succes, intitulat „Cariera ta începe azi!", va avea...