Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Un tânăr a fost tăiat cu sabia în plină stradă la Timişoara

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Pe data de 3 august a.c., reporterii voceatimsului.ro au adus în atenţia opiniei publice un caz revoltător: patronul unei spălătorii auto, împreună cu un angajat de-al său, au fost bătuţi cu pumnii de un ţigan, susţinut de o întreagă „galerie” de conaționali.

La vremea respectivă, în ciuda evidenţelor, polițiștii chemaţi să constate agresiunea, surprinsă de camerele video ale spălătoriei, au refuzat să înregistreze incidentul. Abia după ce incindentul a fost făcut public de voceatimisului.ro, lucrurile s-au pus în mişcare, poliţiştii luând şi primele declaraţii. Astăzi, istoria se repetă: aceeaşi poveste, aceeaşi actori doar că, de această dată, nu s-a mai lovit cu pumnul ci s-a lovit… cu sabia.

Conform declaraţiilor, incidentul din luna august, s-a petrecut la o spălătorie situată la intersecția străzii Ștefan cel Mare cu strada Eroilor. Patronul și unul dintre angajați au fost agresați de mai mulți țigani. Scandalul a pornit de la faptul că angajatul spălătoriei a atins din greșeală bara mașinii Mercedes, a țiganilor, cu un alt autoturism, în timp ce executa unele manevre auto. În acel moment, spun cei doi, țiganii au început scandalul, în frunte cu Ciucur Mantu zis Aron, fericitul proprietar al palatului de pe strada Iosif Vulcan colţ cu Andrei Șaguna. Întreaga scenă, în care „Aron Pumnul” a împărţit dreptatea în spălătoria auto, a fost surprinsă de camerele de supraveghere din spălătorie. ,,Când eu aspiram o maşină, am auzit că zbiară ţiganul, am rămas șocat. Când mă uit, mașina era puțin ștearsă, era atinsă puțin bara din față. Când eu am văzut ce s-a întâmplat, am zis că o rezolvăm, facem bară. O început să zbiere că mașina lui face 80.000 de euro. Eu i am zis că o rezolvăm, plătesc, nu-i problemă. S-a întâmplat, vreau să fiu corect, plătesc. La mașină era puțin ștearsă masca. Bărbatul cu mașina a început să urle. Am văzut când mi-a pocnit angajatul, în acel moment am văzut că a început să îi curgă sânge din gură. Angajatul s-a speriat și a fugit. Eu am rămas singur. Atunci a venit la mine, a început să mă amenințe. N-am crezut că mă lovește și mi-a tras și mie una. Eu nu mai știam ce să fac, m-am pierdut cu totul. Am sunat Poliția. Am și apel pe telefon la 112 la ora 15.27”, ne-a declarat patronul spălătoriei.

Incident mușamalizat de polițiști de la Secția 2 Timișoara

Pe scurt, Poliţia a venit şi a amendat patronul de spălătorie, pentru că a sunat la 112, motivând că „în Timişoara sunt pronbleme mult mai grave”. Deşi ţiganii erau agresori, iar angajatul spălătoriei s-a ales cu arcada spartă și maxilarul rupt, fiind transportat la Spitalul Județean pentru îngrijiri medicale. Mai mult, după plecarea polițiștilor, plini de curaj, țiganii au continuat amenințările la adresa patronului spălătoriei și a angajatului și nu s-au lăsat până nu au obținut 1.000 de euro. ,,După ce a plecat Poliția au zis că dacă noi nu le plătim mașina care face 80.000 de euro, eu n-am idee cât și cum, o lasă așa și ne bagă pe amândoi în portbagaj. M-am speriat, n-am mai știut ce să zic. Am vorbit cu domnii respectivi, cât costă. Au zis 3.500 de euro, dar fiindcă nu vor să fie oameni răi, se ajunge la 1.000 de euro. Eu am vorbit cu soția, m-am dus să iau banii. Am venit cu banii aici, i-am numărat banii, în lei 4.500 de lei, i-am plătit și am făcut o hârtie de mână cu semnătură că și-au primit banii pentru presupusa daună. După ce i-am dat banii a amenințat angajatul că o să-l caute”, ne-a mai spus patronul spălătoriei. După acest episod sinistru cu angajaţii IPJ Timiş, chiar a doua zi, atât patronul spălătoriei, Marius Bira, cât şi angajatul său, Marius Duluţă, au depus plângere direct la Parchet împotriva lui „Aron Pumnul”, neavând încredere în poliţiştii Secţiei 2 Timişoara.

Dreptate în lanţuri

Practic, în loc ca lucrurile să se liniştească, acestea au escaladat din nou. În urmă cu trei zile, în seara zilei de 25 septembrie a.c., în timp ce se deplasa spre un butic de pe strada Hebe, în jurul orei 18, Marius Duluţă a fost oprit pe trotuar de un Jeep de culoare neagră, care a escaladat bordura, imobilizându-l lângă un stâlp de curent: „Cineva de pe bancheta din spate, a deschis geamul şi m-a lovit cu ceva ascuţit în braţ. Iniţial nu mi-am dat seama ce obiect era şi nici că m-au tăiat. Cel care m-a lovit, mi-a spus ca să-mi retrag plângerea, să nu mai fac valuri, că ştiu ei unde locuiesc, că îmi cunosc familia şi că o să mă omoare”. După incident, Marius Duluţă, speriat fiind, a fugit acasă, fiindu-i frică să mai sune sune la Poliţie sau 112. „Aveam deja experienţa trecută, când am fost bătut. După ce am depus plângerea la Parchet, aceasta fiind trimisă spre cercetare către Secţia 2 Poliţie, am fost chemat să dau declaraţii. A doua zi după ce am scris tot ce ştiam, am fost sunat de ţigani şi ameninţat pe telefon. E clar că cineva de la Poliţie a spus ţiganilor care e situaţia…”, povesteşte spălătorul de maşini.

Victimă sigură

Văzându-l în ce hal este, sora lui Marius Duluță a insistat ca acesta să cheme salvarea. Între timp, până la sosirea ambulanţei, tânărul a leşinat şi nu s-a mai trezit decât la spital, unde a fost operat timp de o oră şi 45 minute. Verdict: tăietură, 8 copci, sângerare masivă, viaţa pusă în pericol.

Urmăriţi filmarea de mai jos cu declaraţia victimei, tăiată cu sabia, în plină zi, incident petrecut în Timişoara, viitoare Capitală Culturală Europeană.

[responsive_youtube

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore