Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialUn ,,weekend furtunos” pentru poliţiştii rutieri din Timişoara

Un ,,weekend furtunos” pentru poliţiştii rutieri din Timişoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În weekend, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 305 sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 125 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 30 de permise de conducere.

În perioada 30 septembrie – 02 octombrie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit 4 dosare penale şi au aplicat 305 sancţiuni contravenţionale, dintre care 125 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 53 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 30 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor și vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificației luminii de culoare roșie a semaforului electric, limitelor legale de viteză și conducerea sub influența alcoolului. De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Un caz aparte a avut loc sâmbătă seară, când un autoturism Audi A4, a fost oprit de poliţişti pentru un control de rutină. În autoturism se aflau patru persoane, doi bărbaţi şi două femei trecuţi de prima tinereţe. Şoferul a fost întrebat dacă a consumat băuturi alcoolice înainte să se urce la volan şi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. La un moment dat, pasagerul din dreapta şoferului aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a coborât din maşină şi a început să-i certe pe poliţiştii rutieri. Acesta striga în gura mare că: poliţiştii fac un abuz, şi să-i explice care este motivul pentru care au fost opriţi în trafic.

Dar urmăriţi filmarea de mai jos şi veţi vedea până unde merge tupeul unor indivizi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=e4InHCk-_uI&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Poliția Rutieră Timiș a tăiat în carne vie

E greu de crezut că și azi mai sunt persoane care circulă pe drumurile...

Dealer de canabis prins drogat la volan

Polițiștii Serviciului Rutier Timiș au acționat pe principalele artere din județul Timis pentru asigurarea...

Arsi la buzunar pentru nepurtarea mastii

Polițiștii din Timiș, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la...